Γιατί έτσι ρε γείτονα; *

И Мицотакис припява на Дания и Австрия - проплака за чип с ваксината

Коментар
15:45 - 13 Януари 2021
12302
Γιατί έτσι ρε γείτονα; *

Научаваме, че гръцкият прeмиeр Кириaкoc Мицoтaкиc e изпрaтил пиcмo дo прeдceдaтeлкaтa нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия Урcулa фoн дeр Лaйeн, c кoeтo призoвaвa зa въвeждaнe нa удocтoвeрeниe зa вaкcинaция c цeл улecнявaнe пътувaнeтo мeжду cтрaнитe члeнки нa блoкa. Новината cъoбщaвa местният в. "Кaтимeрини", който пък ce пoзoвaвa нa “Пoлитикo”.

Мицотакис изглежда е забравил как изглежда разбунтуван площад “Синтагма”. Както вървят нещата в собствената му държава скоро може и да си припомня вълнуващата гледка. Вечерният час и излизането от дома със sms рано или късно ще вбесят южните ни комшии.

А иначе - нищо ново под слънцето.

Какво да очакваш от народ, който изобрети аналния секс и го въведе като възпитателно средство за още неокосмени момчета… Сега пък колегата на Бойко Борисов тръгнал да пренася древните педагогически похвати по целия свят.

То не че светът не ги познава отдавна…

Дания и Австрия също проплакаха за документи с чип, които да удостоверяват, че са те боднали… два пъти за по-добър резултат. 

Както върви, скоро инициативата ще се разпространи по-бързо и от коронавирусна зараза в старчески дом. Можем да прогнозираме, че скандинавските държави ще са следващите, които ще се примолят за подобно “чипиране” — добре известни са с либералното си отношение към всякакъв вид извращения.

Остава неизяснен само един въпрос — какви тескерета ще се издават на хората, на които по една или друга причина ваксина не се препоръчва — бебета, деца, бременни, хора със специфични заболявания… 

Цялото мероприятие все повече започва да прилича на фашистка Германия, която пришиваше цветни триъгълничета на дрехите на определени социални групи — цигани, евреи, хомосексуалисти и т.н. — за да ги различават по-лесно.

През 21 век да се хаби плат за такива мерзки дейности е нерентабилно, а и овехтяло. Днес управляващите имат на разположение интернет, мобилни телефони, чипове и 5G.

Жалко, че манталитетът на политиците не е еволюирал съществено последните 80 години.

Б.р. Все пак, изглежда разумът не е напуснал Балканите съвсем. Румънският президент Клаус Йоханис заяви днес, че не е добра идея да се използва сертификат за ваксинация срещу COVID-19, за да се улесни пътуването на европейските граждани, като посочи възможността за дискриминация.

* Защо така бе, комшу? (от гр.)