Гарет Бейл е готов напълно готов за Мондиал 2022

Спорт
12:23 - 15 Ноември 2022
1254
Гарет Бейл е готов напълно готов за Мондиал 2022

Капитанът на националния отбор на Уелс по футбол Гарет Бейл заяви, че е на 100 процента готов да играе за страната си при първото участие на Световно първенство от 1958 година насам. 33-годишният Бейл, водач в голмайсторската класация на Уелс за всички времена с 40 попадения в 108 мача, страдаше от различни контузии през настоящия сезон.

Отборът ще запоне участието си на Мондиал 2022 с двубой срещу САЩ следващия понеделник, а след това ще се изправи срещу съставите на Иран и Англия в група В на шампионата.

"Напълно съм здрав и готов да играя. Ако трябва да играя 90 минути, аз съм готов", категоричен бе Гарет Бейл на пресконференция.

"Последните три или четири седмици бяха трудни, но предполагам е било така за всички. Чувах истории за футболисти, които са се контузии и ще пропуснат Световното първенство. Говорих с няколко момчета, на които също им пеше трудно психически да играят и да не мислят за възможни контузии, защото ни чака такъв голям форум", добави Бейл.

Той каза още, че футболистите на Уелс няма да мълчат по темите за човешките права и LGBT обществото, които са широко коментирани преди Мондиал 2022 в Катар.

"Разбира се, за нас като футболисти това е трудна тема, но можем да хвърлим светлина върху тази проблеми. Това е, което можем да направим като футболисти, да привлечем вниманието и някои хора по-нависоко, които взимат тези решения, да се справят по-добре в бъдеще", коментира Гарет Бейл.