Гари Невил: Сър Алекс прибягна до сделка при требъла ни през 1999-а

Шотландецът не обичаше да пуска играчи за международните паузи, когато не бяха официални мачовете, каза бившият защитник на Ман Юнайтед

Спорт
17:34 - 28 Март 2024
1294
Гари Невил: Сър Алекс прибягна до сделка при требъла ни през 1999-а

"Винаги си мисля за международната пауза през март, защото тогава сър Алекс Фъргюсън изваждаше футболистите от игра за страната им", призна бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил.

"Преди няколко седмици казах, че ще бъде интересно да видим колко футболисти на Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул ще играят в тази пауза - вече имате "контузии" за Ерлинг Холанд, Кевин де Бройне е аут, Габриел е изтеглен, така че това вече се случва...", сподели бившият защитник.

"През сезон 1998/99 г., когато се стремяхме към требъл, в мартенската международна пауза сър Алекс Фъргюсън извади Дейвид Бекъм, Пол Скоулс и мен от състава на Англия и пусна Ники Бът, Уес Браун и Фил Невил да играят за отбора, така че беше като трима влизат и трима излизат.

Сър Алекс мразеше международната пауза през март.

Седем от нас играеха за Манчестър Юнайтед и Англия и ако беше истинска квалификация, шефът нямаше да има проблеми с участието ни, но ако беше приятелска среща през мартенската пауза, той не искаше да го прави.

Международната пауза е на лошо място, по време на борбата за титлата. Може да я изместим в началото на декември или август, но не мисля, че трябва да разделя сезона.

Сър Алекс щеше да сключи сделка със селекционера на Англия, за да ги накара да не играят през март, ако имахме шанс за златните медали. Той щеше да каже, че можем да играем през лятото или извън сезона, но не и когато гоним требъл, както беше през 1999 г.", сподели още Невил, който е настоящ коментатор и анализатор.