Гатузо: За да успея, не трябваше да правя като Гаскойн

Трябваше да тренирам по осем часа, за да се доближа до неговия стандарт, признава бившият италиански национал

Топ
18:07 - 12 Януари 2023
2466
Гатузо: За да успея, не трябваше да правя като Гаскойн

Бившият герой на Рейнджърс Дженаро "Рино" Гатузо разкри, че е поставил под микроскоп съотборника си Пол Гаскойн и е разбрал, че ще трябва да направи обратното, за да се превърне в звезден играч.

Носителят на Световната купа, но привлечен на "Айброкс" от Уолтър Смит през 1997 г., беше изпратен в Салернитана година по-късно в сделка за 4 млн. паунда от Дик Адвокаат, като нидерландецът реши, че италианецът не влиза в плановете му.

След това той преминава в Милан и печели две Шампионски лиги, както и две титли в Серия А и Световната купа през 2006 г. с Италия.

Гатузо, който в момента е мениджър на Валенсия, разкри, че работата с английския герой Гаскойн по време на 12-месечния му престой на "Айброкс" е променила възгледите му за играта и го е насочила към успеха. Той каза: "Срещата с Пол Гаскойн в Рейнджърс се оказа важен момент в живота ми".

"Когато напуснах Италия на 17 години, знаех, че няма да се върна у дома. Знаех, че ще трябва да работя, за да успея. Погледнах Гаскойн и веднага разбрах, че трябва да правя всичко по съвсем различен начин от него", разкрива Рино Гатузо.

"Той беше невероятен играч, но не изживяваше живота си пълноценно. Бях младо момче, но бързо ми стана ясно, че ако искам да успея като топ играч, трябва да живея живота си по напълно противоположен начин на него", допълни италианецът.

"Той беше изключително талантлив и аз трябваше да тренирам по седем или осем часа на ден, за да се усъвършенствам и да се опитам да достигна нещо, което да се доближава до неговия стандарт. Гаскойн имаше всичко, но не искаше да работи или да тренира", завърши Гатузо.