ГАВРА! Джуджето Саркози по-висок от Карла Бруни с преправена снимка

166-сантиметровият политик беше изкаран гигант от сп. "Пари Мач"

Актуални новини
12:01 - 05 Юли 2019
2904
ГАВРА! Джуджето Саркози по-висок от Карла Бруни с преправена снимка

Списание "Пари мач" се забърка в грандиозен скандал във Франция, след като ретушира снимка на корицата си, за да изглежда бившият президент Никола Саркози по-висок от съпругата си Карли Бруни. Читатели и медийни специалисти се нахвърлиха върху изданието за долнопробното слагачество, някои дори заплашиха с бойкот на въпросния брой.

"Снимката не е ретуширана, за да може Никола Саркози да изглежда по-висок от Карла Бруни на корицата на "Пари мач" тази седмица", се казва в качено в интернет комюнике на списанието.

Снимката предизвика забавни и подигравателни коментари в социалните мрежи. "Някои сметнаха за учудващо да видят, че Никола Саркози е по-висок от Карла Бруни", се допълва в комюникето. "Пари мач" се оправда нелепо, че по време на фотосеанса в края на месец юни двойката е била заснета на различни места в дома й в Париж, включително на външни стълби и по тази причина може да има разминаване с реалния ръст на двойката. На избраната за корицата снимка Саркози е застанал едно стъпало по-високо в сравнение със съпругата си, уточнява списанието.

Бившият френски президент неотдавна публикува биографична книга, озаглавена "Страсти". Там той е пропуснал темата с физическите си данни, но според официалните медицински документи при встъпването му в длъжност излезе наяве ръст от едва 166 см. Карла е с точно 10 по-висока.

Ето как според интернет зевзек е заснет скандалният кадър