ГАВРА С ТРУП: Барселона - Байерн 2:8!

Това е най-тежката еврозагуба в историята на каталунците

Спорт
02:18 - 15 Август 2020
7034
ГАВРА С ТРУП: Барселона - Байерн 2:8!

Байерн Мюнхен сложи черешката на тортата върху един от най-слабите сезони на Барселона в последното десетилетие, като се изгаври с каталунците с 8:2 в очакван с интерес 1/4-финален сблъсък в Шампионската лига, който се игра в Лисабон.

Баварците правеха каквото си искат със защитата на съперника, която беше по-слаба от всякога. Мюнхенци заредиха гол след гол преди почивката и дори автоголът на Дейвид Алаба не наруши ритъма им. Томас Мюлер на два пъти (4 и 31), Иван Перишич (22) и Серж Гнабри вкараха през първата част. След почивката Луис Суарес даде искрица надежда с гол в 57-ата минута, но попадения на Йошуа Кимих (63), Роберт Левандовски (82) и Филипе Коутиньо (85 и 89) довършиха каталунците. През втората част Барселона заигра по-нападателно и още повече се оголи в защита.

Това беше най-тежката загуба на европейска сцена в историята на славния отбор на Христо Стоичков. За последно каталунците бяха получили пет попадения на континента в двубой с българския Левски през 1976 г., но го отстраниха с лекота с общо 8:5. Последно Барса инкасира осем попадения през далечната 1946 година, когато падна с 0:8 от Севиля в мач за Купата на краля.