Гаврата е пълна: Хаджигенов нарече съюза с Мая Манолова "кочина"

Политика
10:43 - 18 Декември 2020
7184
Гаврата е пълна: Хаджигенов нарече съюза с Мая Манолова "кочина"

Заплахата за напускането на Отровното трио, отправена вчера от един от тях - скулптора Велислав Минеков, се оказа само върхът на айсберга от вътрешни противоречия, изтъкани в тройката. Сключването на предизборния съюз с Мая Манолова явно е изправил на нож Бабикян и двамата му съратници, след като вчера адвокат Николай Хаджигенов нарече коалицията чиста "кочина". 


Вярва ли си сам Хаджигенов в успеха на коалицията след тези определения? 

В интервю той признава, че Отровното трио първо молило всички други участници в летния бунт срещу властта да си стиснат ръцете за общо явяване на изборите, преди да стигне до бившата бесепарка и лидер на Гражданската платформа "Изправи се.БГ", но получили откази. Това били и Христо Иванов, и Слави Трифонов. А Манолова, по думите на Хаджигенов, била последната за разговор и само тя склонила. 

Гаврата доби нечувани размери: 

"Слави каза не. Христо Иванов каза не. Какво очаквате да направим? Да стоим отстрани и да викаме, че всички са скапаняци и следващите 30 години да получим същото?", пита Хаджигенов.

И добавя чистосърдечно, че я нарекъл "крива щанга". "Правим каквото е възможно. Идеята ни не е да се продадем. И на мен не ми харесва. Но виждам Манолова като инструмент. Нарекох я "крива щанга", признава си единият от Триото.