Гебрев: Някой от управялващите през последните 10-12 години ме е посочил

Оръжейният бос каза, че почти всичко му е ясно за атаките срещу него и взривовете - и схемата и групата

Новини
10:39 - 02 Юли 2023
3147
Гебрев: Някой от управялващите през последните 10-12 години ме е посочил

За мен почти всичко е ясно. Но това не е важното. Взривът си е взрив, станаха големи бели, понясяме огромни щети. Важното е, че никой не е загинал. Това заяви бизнесменът Емилиян Гебрев по БТВ.

Трябва да се върнем във времето назад и да видим как се докарахме до тук. Повече от 30 години цяла Европа легна на тази основа- че нищо няма да се случи, че няма да има война. Остави на заден план поддържането  на отбранителни спосбности. Стана тази война и всички разбраха "колко е гол царят". Всички дадоха това, което имаха на склад за Украйна. Ние започнахме да попълваме липсите на тези страни. Нашата страна, в сравнение с Полша, Словакия, Чехия е един изключително силен производител. Това се дължи на частните структури, плюс една държавна, посочи Гебрев.

Относно поръчителите на взрива, той коментира: Все някой е посочил - ето ги тези складове, не знам кой точно. Но ми е ясна схемата и групата. Част от групата са тези, кото ни управявлат последните 10-12 години със съпътстваща част от прокуратурата. 

За пръв път ми се случва такова нещо. Мминистри и бивши ръководители на ведомстсва идваха да ни посетят на добра воля. Питаха ни "как се случи това" и "имаме ли нужда от нещо". Преди са идвали не с една, с три бухалки. Това може би е мой сън, добави още Гебрев.