Гечев: Без БСП няма как да има кабинет

ИТН не беше на протестите, а ние бяхме, обясни соцдепутатът

Новини
21:32 - 22 Април 2021
3392
Гечев: Без БСП няма как да има кабинет

Депутатът от БСП Румен Гечев заяви, че не може да се образува ново правителство без подкрепата на партията му.

"Хората очакват да има правителство, но правителство на всяка цена не може да има. При това развитие на нещата, вървим към връщане и на третия мандат и да се отиде към предсрочни избори", прогнозира пред БНТ червеният финансист.

“Без ГЕРБ трите нови партии заедно с ДПС правят 122 гласа, а с 122 гласа не може да се управлява страната - формално са достатъчно, но фактически не са. Другият вариант трите нови партии да управляват е с подкрепата на БСП - това е елементарната аритметика, няма друг шанс”, пресметна той.

Според него заявките на новите партии, че няма да управляват със “системните партии”, подсказват липса на политическа зрялост или “тези, които стоят зад тях, им дават лоши съвети”.

“Те не могат да формират никакво управление на България без БСП и като не иска, ние сме готови да отидем на нови избори”, категоричен беше Гечев.

Той подчерта, че социалистическата партия в парламента е “там, където е нейната програма и са нейните избиратели”. Новите партии не искат системните, но те самите не се искат и една друга - “те имат жестоки противоречия”, продължи Гечев.

“В парламента текат процеси, които не вдъхват надежда, че може да се формира някакво разумно управление”, обобщи той.