Гечев: Бойко урежда заеми в милиарди, а няма линейки

Нашите колеги са в болниците, а вие обикаляте с джипката, каза той

Новини
08:35 - 24 Ноември 2020
4433
Гечев: Бойко урежда заеми в милиарди, а няма линейки

Мерките са закъснели и противоречиви. Едно се казва сутринта, друго на обяд, трето вечерта. Ученият от БАН каза, че в Швеция при никакви мерки, смъртността е най-ниска, а у нас е най-висока. Няма министър, което да предлага мерки преди да ги е съгласувал с премиера. Как едни мерки се предлагат до края на март, когато са изборите?!

Това каза депутатът от БСП Румен Гечев по БТВ.
Не БСП е виновно, че броят на медсестрите са два пъти по-малко. Не е виновно БСП, че линейките обикалят от болница на болница.  Не е заради БСП. И вместо премиерът като технически сътрудник, да обикаля магистралите.

Правителството пролетта се биеше в гърдите че президенти и премиери се обаждат, за да питат как така имаме ниска смъртност. Той сега пък пита панически, за да търси помощ. Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки. На първо място сме по смъртност.

Нашите колеги са в болниците, а вие обикаляте с джипката. В този бюджет бизнесът е изоставен като сираче. На пенсионерите са дадени по 50 лева до март. След нас и потоп. Други страни отделят десетки милиарди, за да гарантират бизнеса.  Дългът сега е три пъти по-висок от времето на Тройната коалиция. Със сигурност следващото правителство трябва да актуализира бюджета.