Гечо пред Lupa.bg: Във „Фермата” трябва да покажеш, че можеш, а не да минаваш между капките

Хората станаха по-затворени и по-лоши, смята риалити героят

Нещо за четене
17:36 - 15 Ноември 2022
4410
Гечо пред Lupa.bg: Във „Фермата” трябва да покажеш, че можеш, а не да минаваш между капките

Гечо Гечев е на 56 години, от село Голец, но живее в Лиеж, Белгия. Автотенекеджия и бояджия. Във „Фермата“ 3 той бе вожд и баща на участниците. Във „Фермата“ 8 влезе да покаже, че селяните са добри хора. „Няма значение какво образование имаш, важното е да притежаваш голямо сърце. Само то може да сплотява и обединява“, казва Гечо. Все още е емигрант в Белгия, но е създал там своята малка България. Синовете му са си купили къщи до неговата и така са създали мечтания чифлик, като от Гераците. Гечо е възстановил и старата си къща в Голец, в която си идва веднъж годишно.

Преди няколко дни Гечо беше дисквалифициран служебно от „Фермата”. Най-възрастният и колоритен участник напусна стопанството, след като наруши правило №1 в предаването - между участниците да няма физическа агресия. Отстраняването му шокира и натъжи не само съотборниците му от тима „Стари герои“, но и конкурентите от „Нови надежди“. Ситуацията, предхождаща изгонването на Гечо, се разигра преди игра на пейнтбол. Когато видя, че Валерия вдига пушката на нивото на очите си в разрез с инструктажа за боравене с оръжието, той се засили се към нея, удари я по рамото и започна да ѝ крещи. Поведението му, придружено с обиди, разплака треньорката по художествена гимнастика. Потърсихме риалити героя след като напусна шоуто и го разпитахме за предаването, участниците и неговия фаворит за победител.

- Здравей, Гечо! Съжаляваш ли, че напусна „Фермата” заради служебно отстраняване?

- Да, съжалявам, че напуснах по такъв грозен начин, но продукцията прецени, че така е редно.

- Колко силен беше ударът?

- Това не мога да преценя. Няма как да измеря каква енергия съм вложил в удара. Исках да предотвратя по-лошо събитие с оръжието. Мислех, че съм я тупнал, но как съм я тупнал, ръката ми е тежка, няма как да преценя.

- С Валерия сега в какви отношения сте?

- След края на шоуто съм я виждал само веднъж. Простих й по моя си начин. По християнски начин е редно да й дам прошка. След като изгледах видеото видях, че и тя има вина. Преигра го, но аз й простих.

- Смятате ли, че има преувеличаване на нещата?

- Да, абсолютно. След като изгледах видеото, видях, че е преувеличено. Не знам защо в шоуто не ни донесоха телевизор и да ни покажат какво е станало, както беше при други конфликти. Може би защото нещата се развиха прекалено бързо. След като излязох от шоуто и изгледах епизода, си промених мнението. Видях, че има доста преувеличаване.

- Конфликтна личност ли си?

- Може би за някои изглежда, че съм конфликтен, но държа да се спазват правилата. Правила, които застрашават човешкия живот, както и този на животните (визирам случая с пушката и Валерия). Всеки ден гледаме по телевизията как някой е нарушил правилата и това е довело до някоя трагедия.

- Защо не успя да „мелиш брашно” с жените?

- Няма как да меля брашно с жените, защото те не могат да общуват с мъже. Те всичките нито имат семейства, нито сериозни приятели, значи те имат проблеми. Щом не са женени, значи те имат проблеми с мъжете. Само Альона има семейство, но нейното е проблемно, тя си разказваше, че имала проблеми с мъжа си. Жените не са узрели, не разбират за отговорността за семейството. Аз в живота си имам прекрасно семейство и много жени приятелки, с които контактувам.

- Можеш ли да направиш паралел между „Фермата” 3 и „Фермата” 8.

- Моят сезон е „Фермата” 3. Защото нямаше разделение на лагери, а всички сядахме на масата вечер заедно. Аз не обичам разделението, това са простотии. Как може да говорим за обединение, пък да делят нациите на отбори. Как ще стане „Мостът на времето” като двата отбора имаха ограничен контакт. Ходех при младите, но те си вечеряха отделно и се загуби контактът. Може би идеята е била първо да се покаже колко различни и отделни са двата свята и дали и как ще намерят път един към друг. Във „Фермата” 3 бяхме здраво семейство и заради това беше моят сезон. Имаше уважение към мен, както и между участниците.

Бяхме подбрани кадърни хора и заради това мислех, че ще е по-различно във „Фермата” 8. Разликата е в това, че за 5 години хората са се променили страшно много, към по-лошо. Стават по-затворени, егоисти, всеки им пречи, всеки мразят, не могат живеят спокойно. Хората не искат да губят, не искат да помагат.

- Усети ли завист към теб?

- Не, не съм усетил. На тръгване всички тези големи мъже плакаха, че напускам. Плачеха като малки деца. Мъж плаче само при радост и от обич. От предната ферма останах приятел с 80% от участниците и от тазгодишния сезон ще е така.

- Кой е твоят фаворит за победител?

- Този, който може да прави всичко – Яни! Това е „Фермата” - трябва да покажеш, че можеш, а не да минаваш между капките. Младите много бъркат – може би от  припряност и защото бързат.