Гей активист е арестуван за сексуални престъпления срещу деца

Основателят и бивш директор на Прайда в Съри е с множество обвинения в сексуално насилие на малолетни

Новини
22:06 - 17 Август 2024
7583
Гей активист е арестуван за сексуални престъпления срещу деца

Основателят и бивш директор на Прайда в Съри е обвинен в множество обвинения в сексуално насилие срещу деца, съобщава БиБиСи.

40-годишният Стивън Айрланд и 26-годишният Дейвид Сътън, и двамата от Адълстоун, са арестувани в сряда.

Айрланд основава Прайд в Съри през 2018 г., а Сътън е доброволец в организацията. Двамата са отстранени през юни тази година.

Съри е историческо, административно и церемониално графство в регион Югоизточна Англия. Голяма част от територията му е заета от предградия на Лондон, който се намира непосредствено на североизток от Съри.

Айрланд и Сътън са изправени пред поредица от обвинения, включително шест точки за заговор за сексуално насилие над дете, заговор за отвличане на дете, воайорство и организиране на извършване на сексуално престъпление срещу деца.

Дупе да му е яко: Тепърва в затвора Айрланд има много да научава за сексуалното насилие... 

Освен това г-н Айрланд е изправен пред още 22 обвинения, включително изнасилване на дете под 13 години, сексуално посегателство, правене на неприлични снимки на деца и притежание на брутално порнографско изображение.

Сътън е обвинен и в още седем престъпления, включително правене на неприлични снимки на деца и разпространение на неприлични снимки на дете.

Твърди се, че всички престъпления са извършени между август 2022 г. и миналия месец. Полицията в Съри съобщи, че разследването продължава.

Говорител на гей организацията в Съри заяви: "На 12 юни бяхме информирани от полицията за разследването на двама доброволци. Те бяха незабавно отстранени от организацията. Не бяхме наясно с точния характер на разследваните престъпления."