Гей комикс оглави класацията за тийн книги на „Хеликон“

Първият том на „Сърцебиене“ само за седмици стана №1 по продажби

Новини
17:36 - 26 Септември 2022
8344
Гей комикс оглави класацията за тийн книги на „Хеликон“

Гей комикс изненадващо оглави класацията Тийн Топ 10 на книжарниците „Хеликон“, установи Lupa.bg. 

Преводната версия на графичната новела, завладяла стотици хиляди фенове по света, се появи неотдавна изненадващо и у нас, въпреки преобладаващо консервативните настроения в страната. Първият том на поредицата Heartstopper, преведен като „Сърцебиене. Момче среща момче“ е в продажба от няколко седмици и за това кратко време успя да оглави класацията за тийнейджърски книги.

Поредицата от графични романи на британската писателка и илюстраторка Алис Осман проследява живота на две момчета – Ник Нелсън и Чарли Спринг. 

Историята накратко: Чарли и Ник са в едно и също училище, но никога не са се срещали… Докато един ден не се налага да седнат на един чин. Двамата бързо се сприятеляват и скоро Чарли хлътва сериозно по Ник, макар да не смята, че има шанс с него. Все пак Никълъс е капитан на училищния отбор по ръгби...

Но любовта винаги е способна на изненади и скоро се оказва, че Ник е заинтригуван от Чарли, повече отколкото и двамата осъзнават.

През юли 2019 г. продуцентската компания See-Saw Films получава правата за адаптация на комикса Heartstopper. През януари 2021 г. „Нетфликс“ поръчва осем епизода и адаптацията влиза в продукция. Сериалът дебютира на 22 април 2022 г. с отличен отзив от критици и зрители и по-късно е подновен за втори и трети сезон.

Heartstopper получи изключително рядко срещаната 100-процентова оценка на одобрение в сайта за обобщаване на рецензии Rotten Tomatoes и бе номиниран и спечели в много категории, включително “Най-добро ЛГБТИ шоу” на наградите Dorian TV Awards.

Е, оказа се, че четивото се радва на огромен интерес и сред родните хлапета, които очевидно растат със силно либерални възгледи и нямат сексуални и полови предразсъдъци.