Гей ли е Папи Ханс?

Нещо за четене
14:37 - 21 Юли 2021
9577
Гей ли е Папи Ханс?

"Беше топъл ден", така се отчете Папи Ханс по време на почивката си в Испания. В социалната мрежа пеещият писател публикува кадри от пътешествието си, а особено впечатление направи и мястото, където е бил. А именно Ситжес - град на около 35 километра югозападно от Барселона, известен в цял свят със своя филмов фестивал и карнавал, но и с това, че е едно от най-предпочитаните места за гей общността от цял свят. Именно там е щурмувал нашенецът, който е номер едно в афиширането си на връзки с жени. 

В музикалните среди у нас обаче разпалено се коментира авантюрата му в Ситжес и какви точно ги е вършил там. Изпълнителят така и не показа компанията си, но става ясно, че е имал ден-два и в Барселона, където е кацнал и след това е отпътувал до любимата хомо дестинация. Ето кратко резюме на града в интернет, което подсилва още повече интригата относно визитата му там. "Ситжес е живописно крайбрежно градче на Коста Брава, пише Хотнюз.

Намира се само на половин час с влак от Барселона и има някои от най-добрите гей плажове в Испания. Отдавна е рай за художници, сега е известен като столицата на гей ваканциите в Европа - заедно с Миконос, разбира се! Скитайки се из стария град, ще откриете много магазини, ресторанти и много гей барове (около 24!). Едно от най-вълнуващите неща за гей сцената на Ситжес е колко отворена е тя. Баровете не са скрити по задната улица. Те заемат голяма част от центъра на града. Ще видите еднополови двойки, които се държат за ръце, където и да погледнете. Ще видите и много гей магазини, в които се продават най-важните артикули като слипове на Андрю Кристиан (б.а. популярна марка за бельо, предпочитана от представителите на еднополовата любов).

Репутацията на Ситгес като гей град е добре установена в Испания и извън нея. Местните са много приветливи, коментират от сайта outofoffice.com. За гей пътешествениците PDA (публични прояви на привързаност) може да бъде минно поле. Тъжната истина е, че има малко места по света, където гейовете се чувстват комфортно да показват PDA. В Ситжес ще се чувствате възможно най-удобно", заключават още в статията.