Гей ще представя Македония на "Евровизия"

Новини
14:00 - 06 Май 2021
4968
Гей ще представя Македония на "Евровизия"

Македонският певец Васил Гарванлиев, който ще представя страната си на "Евровизия" тази година, се разкри като гей пред британско списание.

“Вътрешното ми чувство ми казва, че сега е правилния момент да споделя всичко за себе си и да съборя стените. Да кажа едно от най-безинтересните неща за мен – това, че съм гей. Роден съм в Македония, която не е най-приемащото и толерантно място за гей хората. Всеки път, когато се прибирам на Балканите имам чувството, че трябва да слагам маска. Съчувствам на всеки ЛГБТ+ човек, който живее в този район в страх от дискриминация, несправедливост и тормоз”, споделя Васил.

“Като артисти, ние имаме отговорността да казваме истината, особено след като сме докоснали до свободата. Като тийнейджър се преместих да живея в САЩ. Майка ми каза, че отиваме просто на екскурзия, а когато стигнахме в Чикаго се обърна към мен и заяви: ‘Това е новият ни живот. Повече няма да се връщаме.'”

Изпълнителят се връща за постоянно в Северна Македония през 2018 година, за да се фокусира върху музикалната си кариера. “Изведнъж се почувствах, че трябва отново да се крия3 след като съм живял открит над 20 години. Това нямаше как да се случи. Ако ме бяха попитали, дали съм гей – щях да им отговоря. Но никой не ме попита. Когато видях с какво се сблъсква общността там се почувствах вдъхновен да се разкрия и да повдигна темата.”

Вижте парчето на комшиите: