Ген. Атанасов: Несериозно е Бойко Борисов да е премиер!

Единствено ние имаме реалистичен план за излизане от кризата, заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ

Новини
09:48 - 22 Октомври 2024
3252
Ген. Атанасов: Несериозно е Бойко Борисов да е премиер!

"Основният въпрос на тези избори е ще се прекрати ли политическата криза и ще има ли редовна власт. ПП-ДБ първи излязохме с план и към този момент това е единственият реалистичен план", заяви кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

Колегите от ГЕРБ нямат план. Това, което бившите министри на Борисов и хората от най-близката му свита постоянно обясняват, че той трябва да бъде кандидат за премиер, е несериозно и няма да се случи. Това е предизборна реторика. Няма да подкрепим първи мандат по начина, по който ГЕРБ смятат да ни го предложат. Ако ГЕРБ са готови на компромис, може да намерим решение, добави той.

Нашият план не е блъф, реалистичен е. Обясни ли сме как може да бъде създадена редовна власт, след като бъде намерено мнозинство. Равноотдалечена личност, относително самостоятелна при вземането на решения. Правим го, защото можем да направим компромис, посочи ген. Атанасов.

По думите му трябва да се намери механизъм за общо решение.

Атанасов направи профил на евентуален равноотдалечен премиер:

"Ерудиран български дипломат, с много добро име на Запад би могъл да бъде такъв кандидат. Човек, който много добре познава международната политика. Или например, човек с много богата юридическа кариера - например бивш конституционен съдия".

"Ако се намери обединителна идея и се стигне до кандидат за премиер, министерските постове трябва да се коментират с него", смята кандидатът за депутат.

Ние с "Възраждане" и ДПС-Ново начало няма да водим преговори за правителство, уточни ген. Атанасов. "Ако нямаме мнозинство с ГЕРБ, трябва заедно да потърсим трета партия", добави той.

Трябва да се намери мнозинство за излъчване на правителство през нашия план. Трябва да направим всичко възможно да влезем в еврозоната, става проблематично пълноправното ни членство в Шенген. Всички тези органи с изтекъл мандат, очакват решения на НС, каза още Атанасов.

Ние от ПП-ДБ сме твърдо против този състав на ВСС да избира единствения кандидат за главен прокурор - Борислав Сарафов, категоричен бе той.