Ген. Атанасов се изправя срещу бившия си съпартиец Дани Митов във Варна

Тъмносиният шеф ще се бори и срещу Даниел Лорер и Костадин Костадинов в морската столица

Новини
15:30 - 30 Август 2022
2566
Ген. Атанасов се изправя срещу бившия си съпартиец Дани Митов във Варна

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов ще поведе изборната листа на ДБ във Варна, научи Lupa.bg. С първото място в морската столица, тъмносиният шеф ще се изправи срещу бившия си съпартиец и сега зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов. Двамата често кръстосваха шпаги в словесни двубои  в миналия парламент и от съратници вече са истински политически опоненти.

Генералът ще влезе в битка и с бившия министър на иновациите Даниел Лорер, който е водач на „Промяната” в морския град. Шефът на „Възраждане” Костадин Костадинов също ще бъде част от състезанието за морската столица.  

От червената листа там ще се състезава Борислав Гуцанов.

Листите на ДБ, както и преди миналите избори, се бавят до последния момент. Днес е последният срок за представянето на партийните списъци и се очаква до края на деня те да бъдат официално публикувани.

В последните дни обаче постоянно се чуваха гласове на недоволство, че около листите се водят куп пазарлъци и някои тъмносини изразиха възмущението си.

Големият скандал около миналите избори бе удара  по младото острие на ДСБ Цецка Цачева, която бе свалена от партийните списъци лично от ген. Атанасов, който се оправда, че я махнал защото е изместена с преференции.   

"Свалих Цецка Бачкова от листите, защото я изместваха с преференции на предишните избори", съобщи Атанасов. И добави, че се е опитал да обнови националното ръководство с млади лица, които да поемат щафетата, а той ще се съсредоточи в работата си в парламента.

Бившият правосъден министър Надежда Иванова пък вероятно ще оглави листата на ДБ в Русе.