Генчев: Другите трябва да се съобразяват с Левски

Спорт
11:12 - 13 Юни 2024
736
Генчев: Другите трябва да се съобразяват с Левски

"Левски трябва да изгради собствен стил на игра, с който да се съобразяват неговите противници, а не обратното", заяви старши треньорът на 26-кратните футболни шампиони Станислав Генчев преди началото на лятната подготовка на "сините".

В първото си интервю като нов треньор на Левски, Генчев заяви, че "сините" трябва да играят печеливш футбол.

Той разви темата и каза, че сменя схемата на такава с трима централни бранители, а днес заключи, че Левски е гранд и за него е много важно другите да се съобразяват с играта му.

"Моето виждане е, че трябва да имае собствена система на игра и противниците да се съобразяват с нас, а не обратното. Ние сме Левски - един от грандовете на българския футбол. Много важно е противниците да се съобразяват с нас. Аз вярвам, че когато един начин на игра се тренира и футболистите разберат идеите, във всяка тренировка и всеки мач има подобрение", заяви Генчев.

"Наясно съм как искам да изглежда отборът. Искам да играем печеливш футбол. Вече казах, че ще сменим системата на игра и ще работим по това играчите ни да свикнат бързо. Те ще имат нови задачи в тактически план".

Новият старши треньор на "сините" добави, че клубът почти е завършил първия си трансфер през лятото. Левски със сигурност ще има още нови попълнения, но специално за позицията нападател ръководството ще се насочи към българин. Алекс Колев сам призна, че е искан от "сините", а в последните дни в медиите се появиха информации и за Димитър Митков.

"В началото на трансферния прозорец сме и повечето футболисти чакат по-добри оферти. Преговорите продължават по 2-3 седмици, докато се стигне до трансфер. Днес получихме добри новини, че един е почти готов", разкри той.

"Държа да привлека добри футболисти, които могат да помогнат на Левски. Хората, с които съм работил и познавам техните качества, е много по-лесно да преценя дали могат да се впишат в нашия стил на игра. Нямам предпочитания дали те са българи, или чужденци. Не е лесно обаче да привличаш чужденци и най-вече нападатели. Един добър нападател има няколко оферти, трансферните суми и заплати са високи. Много трудно е да дойде от чуждестранен отбор в България и затова гледаме момчета, които познаваме".

Само преди няколко дни Левски продаде централния защитник Хосе Кордоба на английския Норич, а Генчев не изключва възможността да се стигне до още изходящи трансфери.

"За мен е добре всички да останат в отбора, но футболът е бизнес. Когато дойде добра оферта за някого, ние ще го продадем. Обикновено това е и желанието на футболистите", каза още Генчев.