Генчев: Лудогорец не е свикнал да не печели

Няма нищо около новия треньор, шансовете са 50 на 50 срещу ЛАСК, заяви Ангел Петричев

Спорт
11:49 - 28 Октомври 2020
2185
Генчев: Лудогорец не е свикнал да не печели

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев сподели очакванията си за сблъсъка с ЛАСК Линц в Лига Европа. Разградчани заминаха за Австрия от Летище Варна тази сутрин. Специалистът подчерта, че очаква изключително труден сблъсъка, но се надява, че шампионите ще си тръгнат с трите точки.

„Очакванията са като във всеки мач на Лудогорец – за победа. Очаква ни много труден мач, срещу много труден противник, който миналата година игра осминафинал срещу Манчестър Юнайтед, тази година отстрани Спортинг Лисабнон, така че очакваме изключително труден мач. Имаме сериозни проблеми. Знаете, че Марин претърпя операция, Кешеру е контузен, Кирил Десподов е контузен, Драгош също… имаме доста липсващи футболисти”, коментира Генчев.

„Лудогорец трябва да бъде концентрирaн върху отборната игра и върху това, в което е най-силен нашия отбор – самочувствието, което показва на терена и начина си на игра. Не мога да кажа, че има кой знае какво повишаване на духа в отбора след треньорската смяна, тъй като в последните три мача имаме само една победа. Лудогорец не е отбор, който е свикнал да не печели често. Във всеки мач очакваме победи и по този начин да се вдигне духа в отбора. Наясно съм със състава, но ще го разберете утре”, завърши той.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира предстоящия мач на отбора с ЛАСК Линц от групите на Лига Европа. Според него “орлите” разполагат с много добри футболисти, които могат да се справят с предизвикателството пред тях.

“Очаквам да направим добър мач срещу ЛАСК. Ако се поздравим с победа ще е най-добре. Доказали сме през годините, че в трудни ситуации намираме себе си и показваме добра игра. Дано и сега да стане така.

Всичко зависи от момчетата на терена. Ако изпълнят указанията на треньорския щаб, би трябвало да се получи добър мач. Без съмнение Лудогорец разполага с добри футболисти, които могат да играят на това ниво успешно. Надявам се всичко да бъде наред.

На този етап няма нищо около новия треньор. В момента по-важно е представянето в мача с ЛАСК, а не дали се преговаря с нов треньор. Всички сме концентрирани върху срещата, тъй като загубихме първия двубой. Не мога да кажа дали сме фаворит в мача. Шансовете са 50 на 50", заяви Петричев преди заминаването на "орлите" за Австрия.

Двубоят е утре вечер (29.10) от 19:55 часа.