Генчев: Най-голямото удоволствие е да играеш пред пълни трибуни

Усещаме еуфорията, тя е задължаваща, заяви наставникът на Левски

Спорт
17:41 - 09 Август 2024
699
Генчев: Най-голямото удоволствие е да играеш пред пълни трибуни

„Досега през всяка седмица съм бил доволен от това как се подготвя отборът. Футболистите се стараят. Нашата цел е да напредваме с всеки мач. Иска ми се да играем по-добре отколкото срещу Локомотив Пловдив и да победим“, заяви старши треньорът на Левски Станислав Генчев.

Той говори на пресконференция преди домакинството срещу Крумовград от четвъртия кръг. Двубоят е утре от 21:15 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

„Не е по-специален мачът срещу Крумовград, аз разглеждам нещата чисто професионално. Старая се да виждам слабостите в противника, да подготвя отбора и да победим. Единствено Фабио Лима ще пропусне мача, всички други са здрави“, продължи той.

„Най-голямото удоволствие е да се играе пред пълни трибуни. Крумовград има много добър отбор, но със сигурност сме по-добрия отбор и трябва да победим утре. Усещаме еуфорията, приятно е, когато хората ни подкрепят и са обнадеждени. Тази еуфория е задължаваща. Трябва да работим усилено. Тепърва предстоят трудните моменти“, добави Генчев.

„Във всеки мач феновете виждат Мустафа Сангаре с Алекс Колев. Всеки футболист ще бъде използван като титуляр. Не мога да ви кажа отсега състава за утре, но Сангаре ще получи шанс като титуляр, затова сме го взели“, сподели треньорът на „сините“.

„Засега сме приключили със селекцията, съставът е окомплектован, имаме конкуренция. Към момента всичко е приключило. Трябва да дойде много сериозна оферта, за да продаваме“, разкри Станислав Генчев.

Относно Баръш Калайджи, който кара проби, Генчев каза: „Може би ще изкара още един пробен период, когато е паузата за националните отбори да изиграе един приятелски мач. До момента съм доволен от видяното.“

„Аз съм много доволен от селекцията, която направихме. Исках да имам пълната власт с моя треньорски щаб. Това се случи. Всички футболисти, които поисках, бяха привлечени. Парите, които сме платили, са нормални и качествата им са повече от добри“, продължи треньорът на „сините“.

„Има какво да се желае като развитие и игрови облик. С всеки следващ мач играем по-добре и се надявам да напредваме. Нашата роля на треньорите е да свалим футболистите на земята. Нямам никакви забележки към тренировъчния процес и отношението към мачовете“, каза Генчев.

„По-добре да се затрудняваме кой да изберем, когато има конкуренция, отколкото да се чудим кой да пуснем. Сигурен съм, че който и да пусна, ще се справи“, завърши Станислав Генчев.