Генчев открехна завесата: Сангаре и Колев ще са титуляри

Който иска да е победител, трябва да си вярва във възможностите, заяви треньорът на Левски

Спорт
14:50 - 18 Октомври 2024
598
Генчев открехна завесата: Сангаре и Колев ще са титуляри

Старши треньорът на Левски – Станислав Генчев, заяви, че Мустафа Сангаре и Александър Колев ще водят „синята“ атака във Вечното дерби с ЦСКА. Двубоят е в събота от 15:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

„Който иска да е победител, трябва да си вярва във възможностите. Мисля, че феновете ще оценят това усилие. Най-важно е отборът да бъде смел“, почна треньорът на Левски.

„Много е важно за мен и играчите да имаме подкрепата на 12-ият играч. Щастливи сме, че билетите са изкупени, но трябва да оправдаем тази подкрепа“.

„Не само за този мач, а за всеки имаме по няколко плана. Всеки треньор разиграва мача във всеки вариант. Кой какво е видял е друг въпрос“.

„И двата отбора можем да се изненадаме. ЦСКА направи солидна селекция в началото на септември, взе качествени играчи. Предполагам че времето им е помогнало да се синхронизират. И двата отбора можем да се изненадаме, надявам се ние да изненадаме повече ЦСКА“

„Който и да почне титуляр или резерва, ние решаваме от това, което показва на тренировки и мачове. Сангаре влизаше при положителен резултат за нас и допринасяше, като вкарваше гол. Никой не може да гарантира, че в 60-ата минута резултатът ще е положителен и той ще има пространства. В последните ни мачове Сангаре участва в над 80% от головите положение. Не може да разчитаме, че 20-30 минути ще му стигнат. Няма причина Сангаре да бъде оставен резерва. Който се представя добре в тренировки и мачове, той започва титуляр. Алекс Колев е голмайстор и лидер – и двамата ще са титуляри“, разясни Генчев.

„Няма какво да ме притеснява чак (б.р. – в ЦСКА). Привлякоха много качествени играчи. През това време, което имаха да работят, със сигурност са се подобрили“, каза още Генчев.