Генчев: Ще победим Ботев, ако играем като срещу Арда

Спорт
16:20 - 04 Октомври 2024
1724
Генчев: Ще победим Ботев, ако играем като срещу Арда

Треньорът на Левски Станислав Генчев заяви, че ако тимът му играе както срещу Арда в предния кръг и в Пловдив срещу Ботев, ще спечели с лекота.

"Първо аз винаги съм разчитал на отборната игра. Персонално пазене не влиза в моята концепция за футбол. Разчитам на отборния начин на защитаване. Трябва да не оставяме пространства не само за Ивелин Попов, а и за всеки техен играч. Отборът на Ботев е много по-различен.

Взеха се доста по-добри и качествени играчи. Треньорът работи отдавна с тях, 3 подготвки е направил с тях. Много по-добър е отборът от този по мое време. Можем да се изненадаме, но с малки детайли, не с нещо голямо. Не смятам обаче да променяме нещо в нашия начин на игра", започна наставникът на "сините".

"Ако играем както с Арда, ще победим без проблем. След като изгледах мача няколко пъти, мога да го твърдя. Темпото беше много добро. Достатъчно ситуации имахме пред вратата на съперника. Трябва да поизчистим грешките в отбрана. Те бяха малко, но една се оказа фатална.

Единствено Лима няма да попадне в групата. Само с 3 тренировки няма как да го използваме в утрешния мач. Аз като станах треньор на Ботев, бях добре приет. Имах трудни моменти като старши треньор, но те стояха зад мен. Казвах това, което мислех. Няма причина да не бъда приет добре, но в моето съзнание е само как да зарадваме нашите привърженици с победа. Със сигурност моите идеи в Ботев не успях да ги осъществя. Със сигурност обстановката предразполага футболистите да дават повече – на хубав терен, с добра посещаемост. Очаквам утре темпото на игра да е над средното в България", каза още той.

"На мен нищо не ми липсва в Левски. Всичко ми е осигурено от ръководството и като селекция, и като условия, лагери. Работим добре. Ще имаме приятелски мач с Хебър в паузата за националните отбори в петък. Сега паузата пак идва в добър момент, защото искам да наблегнем на някои ситуации. Всеки мач наблягаме на статични положения.

Със сигурност ще се опитаме да ги използваме по най-добрия начин. Имаме предимство пред всеки отбор в атака и ръстово отношение. Имаме хора, които центрират добре, имаме нападатели, както и централни защитници, които могат да вкарват. Охене се чувства добре. Не знам дали ще започне титуляр, но със сигурност ще вземе участие. Ще преценим преди мача дали да е титуляр или да помогне в последните минути", завърши Генчев.

Левски гостува на Ботев на "Колежа" утре, 5 октомври, от 20:00 часа.