Гениалността на Джеймс Хардън даде аванс на Филаделфия срещу Бостън

Денвър с втора победа над Финикс след силен мач на Йокич

Топ
09:56 - 02 Май 2023
1920
Гениалността на Джеймс Хардън даде аванс на Филаделфия срещу Бостън

Джеймс Хардън поведе Филадалфия за победата над Бостън със 119:115. Той отбеляза 45 точки, с което помогна на тима си да вземе аванс от 1-0 в полуфиналите на Източната конференция на НБА.

"Хардън беше гениален. Той запази хладнокръвие. Знаеше кога да атакува и кога да не го прави и показа невероятно търпение. Много съм щастлив за него, защото показа на какво е способен. Беше фантастичен", не пестеше похвали за звездата си треньорът на тима Док Ривърс.

За последно Хардън бе преминал границата от 40 точки преди две години, когато играеше с Бостън и отбеляза 41 срещу Бруклин. А с днешното си постижение той изравни и рекорда си в плейофите. Направи го в отсъствието на Джоел Ембийд, около когото през по-голямата част от сезона се градеше играта на отбора. Сега обаче той бе принуден да пропусне мача, тъй като все още лекува контузия на дясното коляно. Хардън обаче се справи отлично с ролята на лидер.

"Не влязохме в мача с очакването да загубим. Ние дойдохме тук, за да победим. Независимо дали Джо ще се върне или не, ние ще бъдем готови да се борим", заяви Хардън.

Тайрийз Макси добави 26 точки, а Тобиас Харис завърши с 18 за Филаделфия, който наниза 17 тройки пред погледа на Ембийд, проследил мача от резервната скамейка. Той изкълчи дясното си коляно в мач №3 от серията Филаделфия - Бруклин Нетс в първия кръг на плейофите.

В края на мача Джейсън Тейтъм от Бостън, който завърши с 39 точки и 11 борби, не успя да овладее топката след пас на Маркъс Смит, което даде възможност на Пол Рийд да отбележи последния кош за гостите и да донесе победата им.

Джейлън Браун добави 23 точки, а Малкълм Брогдън приключи с 20 за Селтикс.

Отборът на Бостън, който беше финалист миналия сезон в НБА, ще има възможност да изравни серията в сряда, когато е следващият мач между двата отбора.

Никола Йокич реализира 39 точки и спечели 16 борби за успеха на Денвър над Финикс с 97:87, с което отборът поведе с 2:0 победи в полуфинала на Западната конференция. Арън Гордън добави 16 точки, а Кентавиъс Колдуел-Поуп - 14. Джамал Мъри помогна с 10 и 8 асистенции.

Девин Букър вкара 35 точки за Финикс, Кевин Дюрант завърши с 24, а Деандре Айтън с 14 за "Слънцата", които загубиха в хода на мача Крис Пол, който напусна с контузия в третата част.

Финикс водеше с 3 точки преди последната част, но отборът порпусна девет поредни стрелби и Денвър се откъсна напред с 5 точки, които увелихи до края. И двата тима показа добри защити и неточна стрелба в голяма част от срещата.