Георги Градев се закани на плувната федерация: Бутат спорта към гибел

Спорт
14:08 - 01 Февруари 2024
1556
Георги Градев се закани на плувната федерация: Бутат спорта към гибел

Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев коментира вчерашното решение на Общото събрание на Българската федерация плувни спортове (БФПС), с което тя потвърди наказанието от 3 години спиране на състезателните права на плувеца на “Черно море” (Варна), както и глоба в размер на 2000 лева.

Наказанието е заради серията медийни изяви на Иванов, в които съгласно съобщението на БФПС "чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център”.

Кликата от некомпетентни и злобни лентяи в БФПС тикат плуването към гибел. Взимат незаконни решения, замесват се в допинг скандали, слагат в комисии магистрати (в грубо нарушение на два закона).

Безумие е да накажеш най-добрия плувец на България за 3 години, защото упражнява правото си на свободно изразяване. Това е типичен пример за апаратчици - комунисти. Очевидно е, че “60+” управлението на спорта не носи нищо добро. Тези хора нищо не разбират от добри практики.

До днес (б.р. вчера) се опитвах да намеря общ език с тези хора и да ги вразумя, но явно нещата ще се случат по трудния начин и в този спорт”, написа Георги Градев във Фейсбук.