Георги Гьоков: От БСП ще се опитаме да подобрим отношенията ни с Русия

Той призна, че съставянето на ново правителство в рамките на този парламент ще бъде трудно, но трябва да бъдат положени усили

Новини
21:34 - 18 Юли 2022
1814
Георги Гьоков: От БСП ще се опитаме да подобрим отношенията ни с Русия

Президентът е стигнал до извода, че БСП по-лесно би съставила правителство от която и да е от другите партии. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV социалният министър в оставка Георги Гьоков.

Той призна, че съставянето на ново правителство в рамките на този парламент ще бъде трудно, но трябва да бъдат положени усилия. Българското общество е разделено, но смятам, че по-малката част очаква нови избори, по-голямата част очаква правителство.

Картината няма да се промени кой знае колко много спрямо последните избори, ето защо е важно да се състави правителство, но не на всяка цена, а такова, което да спазва ясни принципи и цели, разясни Гьоков.

Социалният министър в оставка посочи, че в програмата на БСП влизат подобряване на дипломатическите отношения с Русия, както и връщането към масата на преговори с „Газпром“ като един от доставчиците на газ.

Ще разговаряме с всички доставчици на газ, включително и с „Газпром“, тъй като „Газпром“ е един от основните доставчици на газ в цяла Европа, допълни той.

По темата с връщането на хартиените бюлетини Георги Гьоков заяви, че лично той е привърженик на машинния вот, но отбеляза, че голям брой от симпатизантите на БСП се страхуват да гласуват на машина, за да не се изложат.

Той призова от ефира при следващи избори, независимо какви, повече граждани да излязат да гласуват, защото само по този начин ще бъде спрян купеният и манипулираният вот.

В заключение социалният министър заяви, че „за седем месеца направихме толкова неща, колкото не успяхме да свършим за десет години в опозиция“.