Георги Кабаков и Мартин Маргаритов рефери в двубоя между Португалия и Белгия

Нашите съдии ще работят с германци

Зимни
18:53 - 25 Юни 2021
2760
Георги Кабаков и Мартин Маргаритов рефери в двубоя между Португалия и Белгия

Георги Кабаков и Мартин Маргаритов ще бъдат четвърти и пети рефер на мегасблъсък от осминафиналите на Евро 2020. Двамата родни съдии получиха назначение за двубоя между Португалия и Белгия, който ще се проведе тази неделя (27 юни) от 22:00 ч. в Севиля (Испания).

Българските рефери ще работят с германци. Главен съдия е Феликс Брих, като ще му помагат Мак Бош и Щефан Луп. Системата за видеоповторения (VAR) е поверена на Марко Фриц, Кристиан Дингерт, Кристиан Дигелман и Бастиан Данкерт.

Кабаков вече ръководи няколко мача в европейските клубни турнири, а в края на април стана ясно, че ще бъде съдия и на футболния турнир на олимпийските игри в Токио, които също трябва да се проведат това лято. Той е първият българин, който ще ръководи мач на най-значимия спортен форум от 1993 г. насам, когато Любе Спасов свири на мачове в Барселона през 1992.

В края на миналия сезон Кабаков получи остри критики от треньора на ЦСКА Любослав Пенев, който не беше доволен от работата му по време на мача от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу "Лудогорец". Тогава специалистът заяви, че ще сезира УЕФА по случая, цитира Би Ти Ви.