Георги Кадурин приет по спешност в болница

Болестта на актьора отложи най-скъпата премиера в театър „Българска армия”

Култура
13:58 - 11 Април 2019
5400
Георги Кадурин приет по спешност в болница

Георги Кадурин е бил приет по спешност в болница, научи ексклузивно Lupa.bg. Звездата от „Скъпи наследници”, „Стъклен дом” и „Революция Z” се е почувствал зле по време на репетиция за премиера на спектакъла „Маркиз дьо Сад” в театър „Българска армия”, където е на щат. Наложило се на място да бъде извикан медицински екип, който да му окаже първа помощ и да го откара в болница.

Според слуховете, Кадурин има проблеми със сърцето и кръвното, които се изострили точно преди премиерата. Предполага се, че причината за това е стресът и вълнението от предстоящото важно представление. В „Маркиз дьо Сад” 64-годишният актьор изпълнява главната роля, която никак не е лека. Освен това се говори, че това е най-скъпото представление в Армията този сезон, на което се залагат най-големи надежди да стане хит и да донесе приходи на театъра. Премиерата бе обявена за петък, а днес трябваше да бъде предпремиерата. Огромният интерес към спектакъла, както и очакванията към него от страна на ръководството на театъра, обаче сериозно натоварили нервната система на актьора. Два дни преди премиерата здравето му рухнало.

От Армията обявиха официално, че представлението се отлага поради заболяване на актьор, като обаче отказаха да уточнят точно кой е болният. Това даде повод да се зашушука, че човекът, заради когото премиерата се проваля, е скандално известният Явор Бахаров, за когото се носят слухове, че е на „ти” със забранените вещества и вече е имал проблеми със закона заради притежание на марихуана. Оказва се обаче, че младият актьор няма нищо общо с отлагането на спектакъла.

Засега не е ясно когато Георги Кадурин ще може да се върне на сцената. От театъра обявиха, че билетите за „Маркиз дьо Сад”, които вече са закупени, могат да се върнат на касата.