Георги Марков: Бойко, дай им джипката, да си намерят премиер

Премиерът ще е лидер на единствената победила опозиция, а ще ни управляват победените, отсъди бившият депутат

Новини
12:48 - 07 Април 2021
4270
Георги Марков: Бойко, дай им джипката, да си намерят премиер

Бившият депутат Георги Марков, който е един от най-мощните поддръжници на Бойко Борисов, отново излезе с нахъсваща реч към премиера. Този път някогашният конституционен съдия призова министър-председателя да даде на опозицията джипката, та да си намерят премиер.    

Ето и цялата драматична реч на Марков:  

Приятели,

ЦИК определи окончателните резултати. Слава Богу, че някои политолози ни взеха за дебили: едни казаха, че изборите са спечелени от 100-ина и няколко хиляди зад граница; други, че са спечелили младите, гласували следобед; а трети направо ни взеха за мезе – били спечелили протестърите.

И така: според ЦИК, Конституцията и гласа народен и Божий, ПОБЕДИТЕЛ ЗА ПЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ Е БОЙКО. При това, победител №1 в Европа.

ГЕРБ приземи и разгроми БСП на срамните 15%. Бойко унижи омбудсмана си Мая на комичните 5%. Остави министъра си Христо Иванов и убийците на СДС от ДСБ под психологическите 10%.

При толкова слаба политическа конкуренция е нормално „Шоуто на Слави“ да вземе сребърните медали. Ако живеехме в нормални държави, като Гърция и Унгария, според техните изборни закони, със своя резултат Бойко щеше да има абсолютно мнозинство.

Ние си караме 30 г. по примитивната и разбиваща парламентаризма в България пропорционална система, приета от БСП 1991 г., с нисък 4% праг, в това число и коалиции. Затова се обрекохме на коалиции с коалиции и нестабилни парламентарни мнозинства.

Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова по Конституция мандатоносител ще бъде „Шоуто на Слави“.

Бойко ще е ЛИДЕР НА ЕДИНСТВЕНАТА ОПОЗИЦИЯ, ПРИ ТОВА ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ. Ще ни управляват победените, формирали новия отечествен фронт срещу ГЕРБ – Слави, Мая, Христо, Корнелия и ДПС. Победени ни управляваха вече при Беров и Орешарски, резултатът е на лице – паралелна държава, международна изолация, спрени еврофондове.

В европейските държави лидерите поемат отговорност за управлението, в България лидерите на победените се скриха – не могат да поемат отговорност да управляват и са прави, защото не могат.

БОЙКО, ДАЙ ИМ ДЖИПКАТА ДА ТЪРСЯТ ПРЕМИЕР, ЧЕ СТАНАХА ЗА СМЯХ. Белким, намерят Орешарски.

P.S.: Приятели, не се налага Бойко да им дава 10 депутата, те си имат 170. Това, което се налага, е Бойко да остави новото ОП на победените само в парламента.