Георги Марков: Европейски съединени щати няма да има

Орбанистът похвали Унгария и Полша за отстояването на националните им интереси

Политика
12:30 - 12 Декември 2020
4169
Георги Марков: Европейски съединени щати няма да има

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков изригна мощно в подкрепа на решението на Унгария и Полша да наложат вето върху бюджета на ЕС, като обясни, че това всъщност представлявало въстание срещу неолибералния и социалистическия модел на нова Европа. Във фейсбук той подробно изрази тезата си, като лайтмотивът му е "Пари ще има, но бухалка - не".

Публикуваме мнението му без редакторска намеса:

"Часове след историческата среща в Брюксел, 90-годишният Шорош Дьорд /Джордж Сорос/ ревна в изданието "Project Syndicat": "Орбан блъфирал Меркел, че Унгария ще напусне ЕС, а тя му повярвала и се уплашила."

Горкият Дюри бачи /Дюри е галеното на Дьорд, бачи е чичо на унгарски/ не може да преживее унгарско-полската победа – хем е роден в Унгария, хем не е разбрал, че унгарците не блъфират, а въстават.

С безпрецедентното си решение за налагане на вето върху бюджета на ЕС и възстановителния фонд, Полша и Унгария предизвикаха земетресение в ЕС. Страните не пречупиха гръбнак пред неолибералния комунистически-брюкселски елит, както на времето пред съветските комунисти. Те отказаха да бъдат налагани с бухалка "върховенство на правото", само защото народът им е избрал християнски консервативни правителства, които не желаят мигранти, гей бракове и джендър идеология. Държат за традиционното семейство и искат унгарски и полски деца /Орбан е избиран три пъти с 2/3, а партията на Качински два пъти с 50 плюс 1/. Още повече, че Лисабонският договор не обвързва бюджета на ЕС с идеологически наказания.

На 10 декември в Брюксел бе постигнат исторически компромис - Полша и Унгария се отказаха от ветото, а ЕС от бухалката "върховенство на правото". ПАРИ ЩЕ ИМА, НО БУХАЛКА НЯМА ДА ИМА! Финансови средства могат да бъдат спирани само при нарушаване на закона при ползване на фондовете. Така Европейският съюз бламира Европейската комисия и Европейския парламент - всяка жаба да си знае гьола.

Що е върховенство на правото и може ли да се обвързва с еврофондовете след 2-3 години ще каже Съдът в Люксембург. Естествено, ще трябва и да каже има ли върховенство на правото в страни, в които влизат незаконно мигранти, обезглавяват се полицаи, учители и свещеници, палят се катедрали, изнасилват се малолетни, разстрелват се хора по улиците. Примери много - Франция, Германия, Холандия , Австрия....

Браво на Ангела Меркел, която месеци преди изтичане на мандата /изборите в Германия ще са на 26 септември 2021 г./ успя да постигне в Европейския съвет разумът да победи. Ерата Меркел завършва с happy end.

Гледах исторически кадри от последното изчитане на документа в Брюксел: Жан Мишел, Меркел, Макрон, Орбан и Моравецки с маски. Появи се по бяла риза и Рюте. Кадрите са исторически, защото Европейският съюз вече тръгва по пътя на съюз на националните държави. Датата 10 декември 2020 г. винаги ще отбелязва спасението на ЕС! Европейски съединени щати няма да има!".