Георги Марков: Европремиер няма да е нито Вебер, нито Тимерманс

Когато държавата не хрантутеше партиите, хората не ходеха на мач, за да ни слушат в парламента, каза депутатът

Актуални новини
10:30 - 22 Юни 2019
2354
Георги Марков: Европремиер няма да е нито Вебер, нито Тимерманс

Нека субсидията е да е 1 лев. Когато нямаше хрантутене от държавата, хората не ходеха на мач, на кино и на театър, за да ни слушат във Великото Народно събрание. Тогава бяха достижими 2 млн. гласа, а сега това е само мечта, заяви в тв ефира депутатът Георги Марков.

Бившият конституционен съдия попита: "Защо сега парламентът е на това ниво? Защо депутат стана мръсна дума? Защо държавата ще хрантути партията БСП, за да стане парламентарна и от такава да стане извънпарламентарна и да ги няма 4 месеца в парламента? Защо хрантутим партии от по 1%, за да се събрат после 7 партии с по 1% и заради ниската избирателна бариера от 4% се вмъкват в парламента?”

Марков даде и своята прогноза за това кой е е бъдещият европремиер. "Нито Манфред Вебер, нито Франс Тимерманс ще бъдат избрани, поради простата причина, че в Европа има много натрупани проблеми, а те са част от проблема", каза Марков.

„Няма да има Европейски съединени щати- това вече е сигурно, защото 10 страни не го желаят. Според мен ще се отиде към компромис и вероятно Мишел Барние ще бъде председател на ЕК. Очевидно е, че има криза на лидери в Западна Европа”, подчерта депутатът.