Георги Марков : Шампионката от "Уимбълдън" Симона Халеп тръгна от "Арена Армеец", не от "Универсиада"

"Много пъти загубихте изборите, но нито веднъж не си отчетохте грешките", атакува червените депутатът от ГЕРБ

Новини
16:22 - 16 Юли 2019
2265
Георги Марков: Шампионката от "Уимбълдън" Симона Халеп тръгна от "Арена Армеец", не от "Универсиада"

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков буквално попиля социалистите в парламента на извънредното заседание за отмяна на машинното гласуване.

„Шампионката от Уимбълдън  Симона Халеп започна кариерата си от зала “Арена Армеец”, построена от Бойко, не от “Универсада” и не от “Фестивална”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков по време на парламентарния дебат за отмяна на машинното гласуване.

Бившият конституционен съдия разказа, че се клатушкал 11 часа - цяла нощ, в автобус, заради извънредното заседание на НС днес.

В пленарна зала Марков атакува остро червените заради позицията им против отмяната на електронното гласуване: „В тази зала има 2 обсебени субекта. Единият съм аз - от Орбан, който с 52% е най-големият победител на Европа, и книга написах за него. Другият обсебен е БСП - от машините.”

И аз ви разбирам - много пъти загубихте избори. Но нито един път не си отчетохте грешките. Няма нито във Франция, нито в Германия човек, който се е явил гол като пушка в София, и да е бил със 70:30 БСП, и то със силен кандидат и юрист - Таня Дончева. Трябваше да си направите партиен форум и да си зададете въпроса защо.”, продължи депутатът.

“84:5 ви бие ГЕРБ в Бургас. Но не 84 гласа, а 84 процента на 5 процента. Или искате да кажете, че ако има машини, щяхте да спечелите не Митко Николов, а вие? Или няма да спечели това хубаво момче в Стара Загора със 79:9 процента - убийствен резултат?”, попита саркастично от трибуната Марков.

Бившият конституционен съдия похвали и “смирената българска учителка и майка” Йорданка Фандъкова, благодарение на която и Петърчо, и Иванчо от БСП пътуват за 80 евроцента от “Люлин” до летището.

Марков зададе въпрос защо БСП 30 години не си е задала въпроса защо винаги губи София и Пловдив, и то така, че не може дори да доближи ГЕРБ. А вместо това се опитва да изведе машините за избори като национална кауза. „Вместо всички да работим срещу миграцията и срещу Истанбулската конвенция.”, натърти депутатът. И заключи: „Меркел целуна Борисов повече, отколкото Хонекер - Живков.”