Георги Минчев бележи в дебюта си в Турция

Националът вкара два гола

Спорт
12:09 - 13 Август 2024
789
Георги Минчев бележи в дебюта си в Турция

Българският национал Георги Минчев вкара два гола при дебюта си за победата на Юмраниеспор с 3:0 над Чорум в мач от първия кръг на второто ниво на турския футбол – Първа лига.

Минчев премина в Юмраниеспор през лятото със свободен трансфер от АЕЛ Лимасол, за който игра за последно. 29-годишният нападател започна като титуляр, като бе на терена до 90-ата минута, когато бе заменен от Мехмет Али Бююксаяр.

Баръш Икинджийер откри резултата в 28-ата минута за домакините от Истанбул. След почивката обаче роденият в Русе голмайстор беше в стихията си и реализира още два пъти – в 55-ата и в 86-ата минута.

Първото попадение на сметката на българина дойде след атака от дясно на крилото Себио Суку, който проби и центрира. Топката обаче рикошира в бранител на гостите и направи парабола. Минчев реагира светкавично, нанесе изстрел с глава, който изненада вратаря и топката се спря в мрежата.

Пет минути по-късно българинът можеше да направи 3:0, след като останаха заедно със свой съотборник сами срещу вратаря. Атакуващият от дясното крило албанец Ясмин Барди  обаче предпочете да завършва сам, а шутът му беше спасен от стража на Чорум – Хасан Акънай.

Пет минути преди края на срещата беше оформен и крайният резултат 3:0. Отново Соку проби по дясното крило и центрира високо. На задна греда Минчев се беше пласирал много добре и без да се бави посрещна подаването с глава, за да забие второто си попадение в срещата.

В следващия кръг Юмраниеспор гостува на Шанлъурфаспор на 18 август от 21:45 часа.