Георги Шопов пред Lupa.bg : Знаех, че ще спечеля „Гласът на България“

През ключалката
18:00 - 15 Юни 2020
7549
Георги Шопов пред Lupa.bg: Знаех, че ще спечеля „Гласът на България“

-  Здравей, Георги и честита победа! Как се чувстваш като победител в „Гласът на България“?

-  Аз едва днес осъзнавам какво се случва. Вчера ми блокира глава. Беше огромна емоция и въобще не знаех какво се случва. В началото не можах да го осъзная.

- Каква беше първата ти мисъл след като казаха, че печелиш формата?

- Първо си помислих, че си сбъднах мечтата. Това, за което съм влязъл в шоуто. Да покажа на моето дете, че човек трябва да си следва мечтите. След това си помислих за това, което съм обещал пред Бог, че ако спечеля, ще даря статуетката, а тя да помогне на деца, които имат нужда.

- Как ти дойде идеята да дариш статуетката си, тя да бъде дадена на търг, а парите да отидат за благотворителност?

-  Тази идея ми дойде преди 2-3 месеца. Вкъщи лежах на леглото и дъщеря ми Виолета си играеше с жена ми Ива. Стаята беше изпълнена с детски смях и аз си помислих, че има деца, които нямат това щастие, без родители, болни. И си казах, Боже помогни ми да спечеля, а аз да даря статуетката за нуждаещи се деца.

Когато получаваш, трябва и да даваш. Аз получих и искам да дам. Обещах на Бог.

-  Съпругата ти как реагира на победата?

-  Много се зарадва. Ние още не сме се виждали, чака ме да се прибера във Варна. За момента само си говорим по телефона и споделяме радостта си.

-  Очакваше ли да спечелиш седмия сезон на „Гласът на България“?

-  Много се надявах. Между другото, наистина очаквах да спечеля. Имах вътрешно усещане, просто трябваше да се случи самото спечелване. Аз откакто се записах във формата си знаех, че ще съм на финала на шоуто. Имах огромна вяра, че ще спечеля. Не мечтаех сляпо, а си вярвах, че ще спечеля. С всеки етап в шоуто просто качвах стъпалата.

- Може ли да се каже, че си пример за това как мечтите се превръщат в реалност?

-  Абсолютно! Аз съм пример за това как човек трябва да си вярва, че може. В трудни моменти човек не трябва да се затваря, а да помечтае и да си каже – „добре, аз съм на дъното, но оттук нататък трябва да погледна към небето, имам мечти и ще ги сбъдна“.

- За какво смяташ да използваш наградата от 50 000 лева?

-  Първо ще си ремонтирам покрива, колкото и да е изтъркано. На детето ще купя обещаните подаръци – батут, голям мечок и басейн. Другите пари ще са за създаване на музика – записи на песни и клипове.

-  Вече имаш ли някакви планове?

- Имам предложение от наш голям рок изпълнител. Преди две седмици ми се обади да ми предложи да участвам в негово парче и аз се съгласих на момента. Дори без да съм чул песента, защото това е моята музика. Знам, че ще стане голям хит. Той ми подаде ръка и заедно ще направим нещо уникално.

- Конкуренцията в „Гласът на България“ тази година беше особено голяма...

-  Беше жестока, жестока беше. Всеки един от хората, които достигнаха до полуфинала, заслужаваха да спечелят. Всичките 12 колеги. Финалистите ще вземат участие в клипа към първата ми песен.

- Ти си художник. Как би нарисувал живота си в една картина?

- Шарено. Обичам цветни неща. Бих нарисувал картината с ярки цветове, без нищо конкретно като форма, просто цветове. Всички съществуващи цветове, без черен. Не харесвам черния цвят.

- Как смяташ да съвместяваш рисуването с музиката?

- Първо ще се прибера във Варна, да обърна внимание на семейството си. После започвам с музиката. Това не е финал, от сега нататък започват плановете и сбъдването на мечтите.

Искам да благодаря на екипа на шоуто, голям поклон пред всички, възхитен съм. Всеки знае какво прави. Държаха се с нас като със звезди.

- Чувстваш ли се вече като звезда?

- Аз не харесвам тази дума за хора. За мен звездите са на небето, аз съм човек като всеки друг, просто мога да пея.