Георги Свиленски: Моделът "Борисов" от НС се пренесе в Столичния общински съвет

Градските ни съветници занулиха устрема на БСП в София, заяви членът на левицата

Новини
22:15 - 09 Февруари 2024
3137
Георги Свиленски: Моделът "Борисов" от НС се пренесе в Столичния общински съвет

Моделът „Борисов” от НС се пренесе в Столичния общински съвет. Преди 9 месеца го възстановиха. ГЕРБ са навсякъде, като позиции. Най-голямото омерзение е, че това се случи с гласовете на моите колеги от БСП. Това заяви Георги Свиленски от БСП в предаването „Панорама” по БНТ.

По думите му, избирателите са били заблудени, тъй като Цветомир Петров е избран за 4 години, а не временно. Изборът на председател е политическо решение, подчерта той и показа протокол от заседанието.

Свиленски подчерта, че е работа на големите политически партии в СОС да си осигурят кворум.

„Не е работа на партиите на 4-то, 5-то място да осигуряват мнозинство. Това е неморално. Нашите съветници гласуваха заедно с хората, които събориха Паметника на съветската армия”, не скри възмущението си левият политик.

Той подчерта, че в политиката е най-важно да си последователен.

„Нашите избиратели не са гласували за нас, за да върнем ГЕРБ на власт. Нашите съветници го направиха. Затова Националния съвет се разграничи от тях. Те занулиха устрема на БСП в София”, обясни Георги Свиленски.

„Важно е да се върне моралът в политиката. В момента няма такъв. Трябва да е ясно кой управлява и кой е опозиция. Когато всички седнат на масата да управляват, опозиция стават гражданите”, подчерта той.