Георги Василев: В ЦСКА може и да им е смешно, но отборът може и да изпадне

Има нещо много сбъркано в клуба, заяви легендарният ни треньор

Спорт
15:37 - 19 Август 2024
1210
Георги Василев: В ЦСКА може и да им е смешно, но отборът може и да изпадне

"Ситуацията в ЦСКА е такава, че се чудя дали да се смея или да плача. Нищо позитивно! Ние все пак сме странични наблюдатели и не знам какво се случва вътре в клуба, какви точно са проблемите. Имаше подготовка, имаше преустройство, имаше достатъчно време за промени. Винаги когато се прави някаква промяна, човек търси надежда към по-добро. А аз имам чувството, че след тези промени, всичко се преобърна с главата надолу", заяви Георги Василев.

Лгендарният ни треньор, ставал шампион с Етър, Левски и ЦСКА, коментира доста теми, свързани с армейците.

"Съставът не е достатъчно качествен, липсват важни фигури в отбора, а смятам, че и атмосферата в клуба не е добра. Гледам мача със Славия, ами аз ги виждам - няма амбиция, няма ентусиазъм, не може ЦСКА да играе по този начин.

Като махаш Амос Юга, трябва да сложиш друг, който е по-добър от него, трябва да има позитивна промяна. Все пак той беше един от лидерите на този отбор. Отпадат разни футболисти, а качеството го няма.

Още в първия мач с Лудогорец видях, че хората се заблудиха. Тогава имаше много амбиция, много мерак, но нищо съществено... нищо, което да остави траен отпечатък в мен, никакво качество. И нулева кота в атака, почти нищо няма напред. А и в защита не виждам нищо, все пак там има някаква перспектива, но аз не знам каква е целта пред ЦСКА?!

Ще ставаме отбор, който се гради с ясна идея, или ще попълваме кусурите на отбора? Много разпиляна история. Аз виждам, че и директорите са много притеснени, защото и те не знаят точно какво трябва да става в клуба.

Треньорът винаги е на топа на проблема. Иска или не иска, той ще понесе своята отговорност, но най-голямата грешка му е, че е приел този вариант да бъде в ЦСКА. Това му е най-големият проблем. Аз не мога да кажа дали е класен треньор или не, но този отбор в момента не е подготвен за нищо. Може да играеш лошо, може да играеш добре, но най-важното в ЦСКА винаги е да печелиш и да си на върха. А сега ситуацията е такава, че ЦСКА може и да изпадне. То чак е смешно да говорим това. Той иска да прави някакви промени, но явно не знае как. Видно е, че има липсващи футболисти и това е голям проблем. Изобщо не е добре играта на ЦСКА. Слаби във всички зони.

Скандинавците по принцип са добри футболисти, но аз не ги видях да направят нищо на мача със Славия. Отдавам го на лоша атмосфера в отбора. Иначе и тримата са добри футболисти, то си личи. В нападение е пълна трагедия, този отбор няма никакъв стил в атака - нула! Нищо! Няма нападател. Онзи ден само центриране, центриране и нищо. Не ми харесва ЦСКА, не може така, това не е средняшки отбор и да се примиряваме.

При Левски виждаме как с един добър треньор нещата се получават, намерили са и класни футболисти и играят добре. С Лудогорец не стана кой знае какъв мач, но при тях има ентусиазъм.

В ЦСКА селекцията е безкрайно закъсняла. Има нещо много сбъркано в клуба. Мачът се губи и всичко е спокойно. Едно време като загубехме мач и ставаха пожари, за да може да се събуди отборът. А сега всичко е спокойно. Една победа и един равен в последните 10 мача, а всичко е спокойно. Тотално грешна селекция и липса на шампионска атмосфера вътре в клуба.

Треньорът каза, че ще се бори за топ 5, може и да се пребори, но аз лично се съмнявам. Ето това е неговата отговорност. Стипич не знае, че в ЦСКА няма милост. Той не е преценил къде му е мястото. На мен ми е мъчно за него, но човекът просто не знае къде е попаднал, а и никой не го запознал явно.

Имаше Европейско първенство, имаше Олимпиада и някак си нещата в ЦСКА останаха на заден план, но сега виждаме всичко наяве. Задаваха се въпроси и никой не отговаряше - беше прекалено спокойно и още тогава ми светна червената лампичка. Имаше някаква външна, чужда и неясна сила, която се появи в клуба в този момент. Не е нормално за ЦСКА, а и като цяло за футбола ни. Гледаме какво става с феновете на Левски, така беше с ЦСКА преди няколко години, а сега какво стана?

Появява се едно име за нов собственик на ЦСКА, той сигурно е богат човек, заможен, даже името му не мога да запомня. Сигурно е полезен, нищо не мога да кажа, но аз като бях треньор винаги се влизаше с авторитет и възможности в топ клубовете ни. Може и той да е такъв, но прекалено ми остава в сянка.

Много неясни са ми нещата в клуба и не мога да бъда безкрайно коректен за всичко. ЦСКА влиза в тежка ситуация и дано да се пребори. Все пак много отбори са ги преборили, успели са, върнали са се и все ми се струва, че и ЦСКА ще се справи с тази трудност пред себе си", сподели Гочето пред "Топспорт".