Георги Вулджев: Леви цели се постигат най-ефективно чрез десни мерки

Новини
22:15 - 21 Септември 2021
2357
Георги Вулджев: Леви цели се постигат най-ефективно чрез десни мерки

„Продължаваме промяната“ има потенциал да удвои сегашните 8-9%, които социолозите измериха преди официалното обявяване на формацията. Това мнение изрази икономистът от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП) Георги Вулджев.

Със сигурност има много по-висок потенциал, заяви той.
За разлика от ДБ, които избягват да се коалират с БСП, Кирил Петков и Асен Василев със сигурност са по-отворени, най-малкото имат връзката с президента, изтъкна Вулджев.

„Голямата въпросителна е ИТН – те може да се окажат решаващи отново за това дали ще се сформира правителство. Уви, там е напълно непредвидимо.“

„На мен тази фраза, която дойде от дуото Василев и Петков – за постигането на леви цели с десни политики, ми се струва много привлекателна, както най-вероятно се струва и на много други избиратели. Чисто икономически това е нещо, в което аз като експерт винаги съм вярвал и за което винаги съм говорел – най-ефективният начин за постигането на много леви цели като намаляване на бедността например, по-добри доходи за по-бедните хора, се постига най-ефективно именно чрез десни икономически мерки, а не чрез леви такива“, коментира Георги Вулджев в предаването „Преди всички“.

Според Вулджев до момента „не сме видели много десни мерки от тях на практика“ в дейността им като служебни министри.

„На този етап много малко все още сме видели като визия. Акцентира се много на добре звучащи фрази и те наистина звучат добре предизборно, но сме ги чували и преди. И преди сме имали кандидати, които в крайна сметка след това са се оказвали без ясна визия.“

В обществото има голяма жажда за повече публичност и прозрачност по отношение на политиците, отбеляза икономистът по повод заявките, с които влиза на политическия терен новата формация „Продължаваме промяната“.