Георги Йомов: Чакам да дам показания, но постоянно сменят датите

Поддържам форма, не съм спирал да тренирам, заяви уличеният в употреба на допинг футболист

Спорт
13:36 - 12 Януари 2023
3122
Георги Йомов: Чакам да дам показания, но постоянно сменят датите

Футболистът на ЦСКА направи ексклузивно разкритие за допинг скандала, който е напът да съсипе кариерата му. Той е със спрени права от 25 август 2022 г., защото около месец по-рано в тялото му бяха намерени следи от забранено за употреба вещество.

Тогава пробата беше взета след срещата с Македония Гьорче Петров от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Около казуса Йомов призна, че все още чака да бъде изслушан от специализирана комисия, която обаче постоянно измества датата за изправянето му пред WADA, което праща нещата в кошмарен застой.

“Успявам да поддържам форма и се чувствам добре. Не съм спирал да тренирам. Не знам кога ще стане ясно решението на антидопинговата комисия. Чакам да ми се обадят, за да дам показания, но постоянно сменят датите. В момента, в който се обадят, ще се явим. Иначе мен не са ме търсили за абсолютно нищо. Може да се каже, че няма раздвижване по случая. Нещата са в застой. Когато те решат, ще се случи всичко, ние нямаме думата. Всички документи, които са необходими, са дадени. Както е известно, по случая работят професионалисти от швейцарска кантора”, каза футболистът пред "Мач Телеграф".

Йомов е заплашен с наказание от 4 години, след като се твърди, че фитнес инструктор му е дал абсолютно забранено вещество, което не се продава официално, а се търгува на черния пазар.

Веществото помага не за футболните качества на даден състезател, а съдейства за релефа на тялото на един спортист след фитнес. Фланговият футболист на ЦСКА дори не е подозирал, че взима забранен продукт.