ГЕРБ: БСП избра да бъде на страната на Божков

Червените са наследници на БКП и създатели на кредитните милионери, припомниха от управляващата партия

Новини
16:31 - 09 Юни 2020
1551
ГЕРБ: БСП избра да бъде на страната на Божков

"Една от основните политически сили – БСП, избра да бъде на страната на Васил Божков. Г-жа Нинова в желанието си да спечели втори мандат въвлича партията в сложна ситуация, българските граждани разбират добре кой в действителност се противопоставя срещу сенчести бизнеси и политически дейци. БСП често е ставала съучастник на такива практики, граничещи с организираната престъпност. Анкетната комисия няма да бъде адвокатска кантора, която да изпере имиджа на Васил Божков, ако това искат от БСП. Божков не ни е интересен, както и никой криминал като него в тази страна. Много е вероятно Божков да е ощетил държавата с много повече пари", сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
 
"Баневи, Стайков, Бобокови вече са в полезрението на прокуратурата. Крайно време е българското общество дапостави граници откъде започва криминалната дейност. БСП се опитват да върнат Божков в родината му чрез вота на недоверие, но не в ареста, а на позицията да въздейства по нерегламентиран начин и да се страхуват от него медийни дейци и други, върху които е оказван натиск", допълни той. 

"БСП днес доказаха кой е създал кредитни милионери и предприятията, национализирани на ниски цени. ГЕРБ ще приеме да бъде създадена анкетна комисия, но такава, която да разследва целия преход - кой създаде всичките кредитни милионери, подплатени от кадри на ДС. Ще се включим активно в такава комисия. БСП да кажат защо са опрощавани големи загуби на "Лукойл" през 2008 г. и 2013 г. Не чуваме защо Корнелия Нинова беше уволнена като зам.-министър на икономиката, по аферата "Фронтиер" също дължат много отговори", добави Красимир Ципов.
 
"Днес съвсем ясно пролича кой е архитектът на Прехода през последните 30 години. Комисията да изследва кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Костов и всички кредитни милионери, подплатени от кадрите на Държавна сигурност, защото всъщност те бяха в основата на този криминален преход", добави още той.
 
Маноил Манев разкри, че е имало среща между Валентин Златев, Корнелия Нинова и Васил Божков и е важно да се разбере какво са си говорили на нея.
 
"Напълно ясно е, че БСП като наследник на БКП са създателите на кредитните милионери и тази връзка е неразрушима, както е проличало от днешната пресконференция на Изпълнителното бюро на левицата. Корнелия Нинова е изпразнила касата на партията си и тя е пред фалит. И как, ако не по старата схема, ние ви дадохме, сега ви отворихме вратата, готови сме да ви защитаваме, ако ни финансирате пак. Така не се работи. Има една страхотна връзка, която правя в себе си. Задавам си въпроса силен ли е хардуерът на БСП. Всички са готови като матросовци да бранят кого ли не, само и само да има полза и изгода. Само че софтуерът на БСП е стар и слаб и той повече от глупостта да търси всякакъв провокация и вадене на контекста от каквото и да било, друго не може да измисли", заяви той.