ГЕРБ: Готови сме да търсим решения за изход от кризата (НА ЖИВО)

Не може да има устойчиво мнозинство в този парламент, повтори Десислава Атанасова

Новини
10:16 - 15 Юли 2022
3389
ГЕРБ: Готови сме да търсим решения за изход от кризата (НА ЖИВО)

Вече заявихте, че не виждате потенциал за излъчване на управленско мнозинство. Но хората очакват решаване на техните проблеми, които се коренят и при предишни управления. С тези думи се обърна към ГЕРБ президентът Румен Радев на днешните консултации на "Дондуков"2. Групата на бившите управляващи бе внушителна - освен Десислава Атанасова, на разговорите бяха и бившият социален министър Деница Сачева, ексздравният шеф Костадин Ангелов, Делян Добрев и др. експерти. 

С вашия голям управленски опит, осъзнавате какво означава в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент, да има преходни периоди, обърна се към представителите на ГЕРБ  държавният глава.

Очаквам да чуя вашата формула за преодоляването на кризите и търсене на изход от основната - политическата, призова президентът.

Нашата ПГ не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Осъзнавайки че държавата е в серия от кризи, ще търсим решение за изход от тях, обеща шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

През изминалите месеци, в парламента предлагахме такива решения и парламентът ги подкрепи - като компенсациите за бизнеса, храмовете и болниците, свързани с цената на електроенергията. Наше бе решение за мораториум върху цената на битовите потребители, сега предложихме таван на горивата ог 2,70 лв., припомни Десислава Атанасова. 

Категорични сме, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите, увери тя. 

Ние оставаме на позиция, че не може да има стабилно мнозинство в този парламент, припомни Атанасова.

Снимки: Агнес Методиева