ГЕРБ и ОП номинират Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Крими
16:09 - 19 Ноември 2019 (обновена)
2374
ГЕРБ и ОП номинират Цацаров за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ и Обединените патриоти предложиха официално досегашния главен прокурор Сотир Цацаров да оглави антикорупционната комисия след оставката на Пламен Георгиев. Решението бе обявено на брифинг в Народното събрание, където е и самият Цацаров, което означава, че той е приел номинацията. 

Важно е борбата с корупцията да бъде успешна. Създаването на икономическа стабилност и среда, лишена от корупция, привлича чужди инвеститори, обясни Дариткова аргументите на ГЕРБ за номинацията. 

Предложението не е спонтанен, а дълъг процес. Той не желаеше, но намерихме аргументи, с които го убедихме, разкри Емил Димитров - Ревизоро.

Цацаров оставя институцията на прокуратурата с огромен авторитет, подредена и неопетнена, обясни и Явор Нотев от "Атака" и обяви, че Цацаров нямал алтернатива. 

Дисциплиниран и логичен човек, умен, професионалист, знае къде е границата между институциите и разделението на властите. Много добре съзнава колко е важно хората да имат доверие в институциите, аргументира се и бившият вътрешен министър Валентин Радев. Убеден съм, че той е човека за това място, добави артилеристът. 

Цацаров не е единственият кандидат за поста. Ден преди крайния срок "Воля" предложи депутата Симеон Найденов. От БСП пък не намериха подходяща своя кандидатура. 

Предишният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев напусна антикорупционната комисия след скандал за незаконната тераса към апартамента му. В последствие той бе изпратен за консул във Валенсия.