ГЕРБ: Министерски съвет не може да излезе в отпуска

По време на мероприятия членовете на кабинета са задължени да са в един ден платен годишен отпуск

Новини
16:51 - 08 Март 2021
2959
ГЕРБ: Министерски съвет не може да излезе в отпуска

Няма как Министерски съвет да спре да функционира в период на кампания. Това заяви правосъдният министър Десислава Ахладова на брифинг в централата на партията в отговор на нападките на БСП, които малко по-рано днес на брифинг заявиха, че управляващите харчат държавния ресурс за предизборната си кампания.

Тя обясни, че министър-председателят, министрите, народните представители, президентът и вицепрезидентът по време на кампания не излизат в служебен отпуск, защото не могат да делегират своите правомощия.

По време на мероприятия членовете на кабинета са задължени да са в един ден платен годишен отпуск. "Няма как да функционира Министерски съвет в случаите, ако целият Министерски съвет е излязъл в платен или служебен отпуск, посочи Ахладова.

Тя бе категорична, че твърденията на БСП не отговарят на истината.

По отношение на твърденията на социалистите, че се раздават пари от джипа, Ахладова отбеляза, че министрите решават къде и кога да отидат средствата.

В повечето случаи кметовете също са поканени, излагат своите проблеми и само в този случаи, когато парите и средствата трябва да бъдат отпуснати, именно МС е органът, който отпуска средствата, обясни правосъдният министър.