ГЕРБ на нож с БСП заради Борисов

Червените искаха премиерът да се отчита всеки месец в парламента, управляващите: "Искате да черпите рейтинг от него"

Политика
13:16 - 02 Октомври 2019
2057
ГЕРБ на нож с БСП заради Борисов

ГЕРБ и БСП влязоха в поредна остра парламентарна полемика - този път заради искането на червените премиерът Бойко Борисов да се отчита на блиц контрол всеки месец. Предложението на левицата очаквано бе отхвърлено. Нещо повече - представителите на управляващите съзряха опит на бесепарите да черпят рейтинг от личния на Борисов, в случай, че той се явява пред тях за въпроси по предварително зададен график. 

Покрай дебата "за" и "против" присъствието на министър-председателя в законодателния орган, се завъртя друго предложение, което мнозина намират за екзотично. Депутатът от ГЕРБ Георги Марков лансира идеята Народното събрание отново да заседава на сесии, както бе по време на комунизма и както сега функционира Европарламента. Искрен Веселинов от ВМРО пък добави, че била проблем на демокрацията "хиперактивността на депутатите, които произвеждали много законопроекти". 

"Има ли премиер, който е по-близо до народа, по-достъпен и хората да чуват директно отговорите от него?", контрира опозицията шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и напомни, че вместо да дава непрекъснати отчети как всичко било наред в държавата, както правел Пламен Орешарски, било по-добре да е на терен и да си върши работата.