ГЕРБ настоя за изслушване на премиера за идеята за форсмажор

Новини
10:52 - 17 Март 2022
1354
ГЕРБ настоя за изслушване на премиера за идеята за форсмажор

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС настоя за изслушване на премиера в Народното събрание за идеята за форсмажор. В сряда вицепремиерът Корнелия Нинова съобщи, че ще внесе предложение за обявяване на форсмажорна обстановка за периода от началото на войната в Украйна.

"Вчера нашата парламентарна група поиска изслушване на премиера Кирил Петков по темата за мерките на правителството за борбата с ценовата криза и спекулата. Във вчерашното заседание  пленарната зала отхвърли тази точка да стане част от програмата за работата на Народното събрание и ние нямаме представа правителството какви мерки предвижда да вземе по отношение на ценовата криза. Вчера следобед с голяма изненада разбрахме, че вицепремиерът Корнелия Нинова е заявила, че правителството обмисля въвеждане на форсмажор. В тази връзка, моля по силата на правомощията, дадени ви от правилника и Конституцията, вие по своя инициатива да поканите министър-председателя Кирил Петков да отговори на този толкова важен за целия икономически бранш и бизнес въпрос", каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в процедура по начина на водене.

Тя поиска да разбере дали се подготвят такива мерки и дали се търси съгласие в Народното събрание. Председателят на Народното събрание Никола Минчев заяви, че ще обмисли внимателно нейното предложение.

Снимка: Агнес Методиева