ГЕРБ няма да се договаря с Кирил Петков

Политика
08:43 - 17 Юни 2022
2631
ГЕРБ няма да се договаря с Кирил Петков

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Тактическият интерес на ГЕРБ беше и е това правителство да продължи да управлява, защото за акъл се плаща и трябваше да се види до дъно невъзможността на тези хора да управляват страната. Това е партийната сметка. Държавническата е това правителство да си ходи възможно най-бързо”, каза още той пред Нова тв.

Според депутата не опозицията сваля правителството, а то само сваля себе си. „Нали нямаме съмнение, че в едно семейство, което на петия месец се развежда, виновни са и двете страни”, запита Чолаков.

Той е категоричен, че Кирил Петков и Асен Василев са направили една „невъзможна коалиция. „ Тя в момента направи невъзможното, за да обедини невъзможно и политическите сили в усилието да сваля правителството”, коментира Радомир Чолаков.

„Това, че ГЕРБ е неприемлив партньор беше една мантра, която се завъртя в публичното пространство и която се върти в главите на няколко души. Броих ги – това са 9 души, които създават тази истерия и напрежение. Не говорим за някакво мнозинство или обединение срещу ГЕРБ. Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламентаи държавата”, посочи още той.

„Вчера някой колега отбеляза, че в италианския парламент са направени три различни правителства с 3 различни конфигурации в един парламент. Това тук не е възможно да стане. На ДБ и ПП като не им хареса парламентът, те казват - народът е тъп, дайте да разпуснем парламента и да накараме хората да гласуват. Те упорито три поредни парламента не разбират какво казва народът, а именно - това са партиите, които влизат и те трябва да направят обединение. Не могат да се правят безпринципни правителства”, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Запитан какво би следвало след вота на недоверие и при евентуална оставка на правителството, той отговори: „В парламентарно представените сили в момента тече процес на осмисляне. Правителство в този парламент не е невъзможно

„Кирил Петков загуби коалиционния си партньор. На ИТН нервите им не им издържаха. Те ви го казаха 100 пъти. По техните думи те са били унижавани и мачкани и в някакъв момент не издържаха”, отбеляза Чолаков.

.