ГЕРБ: Оставка на шефа на НСО веднага

Президентът да се извини, че нарече хората ни мутри, призова депутатът Тома Биков

Новини
12:45 - 10 Юли 2020
2046
ГЕРБ: Оставка на шефа на НСО веднага

ГЕРБ настоя за спешна оставка на шефа на НСО, както и за уволнение на охранителите от „Росенец“.  „Няма нужда от проверка, защото всичко е заснето и не виждам смисъла изобщо да се проверява тази ситуация. Надявам се г-н Христо Иванов да попита президента, при следващ възможен случай, защото вчера пропусна, защо тези неща не са направени“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в парламента днес.

Имаше едно очевидно неадекватно поведение на служители на НСО. Тези хора трябва да бъдат уволнени. Сегашният шеф на НСО е предложен и поддържан от президента Румен Радев, заяви по-рано в ефира на Нова телевизия политикът.

Биков изрази и притеснения, че конфликтът излиза на улицата и там се решава. Депутатът отбеляза, че от месеци президентът не е свиквал КСНС, въпреки многото поводи за подобна инициатива.

"Не сме в състояние да удържим хората си, на които българският президент каза, че са мутри и ги изгони вън". Това обяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на парламентарната група, цитиран от "Фокус". "Тези хора заслужават уважението на българския държавен глава и той трябва да поднесе своите извенения, защото ги обиди. Нашите избиратели. Аз не отговарям за вашите, но нашите избиратели са 1 млн. души и тези хора са част от България", посочи народният избраник от управляващата партия. 

Биков призова всички да положат усилия довечера да не се стига до ексцесии и провокации.