ГЕРБ поиска оставката на проф. Иво Христов

Депутатът нарекъл българското население "инфантилно"

Новини
14:57 - 06 Октомври 2020
6311
ГЕРБ поиска оставката на проф. Иво Христов

Нова порция гняв си навлече народният представител от "БСП за България" проф. Иво Христов. Заради изпусната от него реплика този път управляващите от ГЕРБ поискаха той да напусне парламента. 

"Не може да простим поредната провокация. Това е обида. Призоваваме за неговата оставка", каза в извънредно изявление зам.-външният министър и председател на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев.

Той заяви това по повод телевизионно участие на проф. Христов по бтв тази сутрин, в което той нарекъл българското население "инфантилно". Преди около две години и половина професорът нашумя с репликата си, че “80% от българите са дебили". 

"Проф. Иво Христов няма моралното и политическото право да представлява народа в Народното събрание", каза още Георгиев и определи днешното изказване на соцдепутата като опасен рецидив. 

"В рамките на европейските институциите се случват нехарактерни и несвойствени коалиции - представители на десни партии влизат в коалиция с левите. Целта на тези хора е България да бъде унижена и обругана. Ако се върнем преди няколко часа на дебатите, ще видим, че лицето на страната ни е изключително добре представено благодарение на правителството и премиера Бойко Борисов", коментира още Георг Георгиев. "Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера, претърпя фиаско", допълни той.