ГЕРБ предлага да бъде въведен таван от 2,70 лв. за литър бензин

„Държавата е катастрофирала“ заяви Бойко Борисов и нападна управляващите за високите цени

Новини
16:39 - 11 Юли 2022
3025
ГЕРБ предлага да бъде въведен таван от 2,70 лв. за литър бензин

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще предложи въвеждане на таван за цената на горивата по подобие на Унгария.

Пред симпатизанти в с. Лиляче, община Враца, където партията му завоюва победа на кметските избори, той заяви, че „държавата е катастрофирала“ и нападна управляващите за високите цени.

„Ще предложим таван за цената на бензина и нафтата. Крадат по лев и 20 и нагоре. Сега ще ни взимат от данъците на нас, за да компенсират на някого 25 ст./л. Защо от всички ще взимаме данъци, за да компенсираме тази глупост? Затова искаме таван 2,70 лева“, каза Борисов.

Борисов предлага и ишлемето на „Лукойл“ само за България да ползва дерогацията на ЕС. Пак ще излезе 2,70 лева. Ако управлявах аз с моите експерти, и пътят ви щеше да е построен, и бензин и нафта щеше да има на 2,70 лева. Цената на тока спокойно можем да я вържем около 100 лева", каза той и повтори тезата си, че тя не била привнесена инфлация, защото България е производител.

„Ако имаше липса на „Мерцедеси“, тогава инфлацията може да се привнесе, защото не произвеждаме. Токът се произвежда в България – два реактора имаме в Козлодуй. Има проблеми с житото, хляба. Производители сме №2 в Европа на слънчогледово семе, а олиото е скъпо. Имаме ресурс в Маришкия басейн, кое вдига цената на тока?“, попита Борисов.