ГЕРБ припомниха на ДБ и ПП: Има първи мандат преди втория

Няма да приемем условията на двете партии за кабинет на малцинството, заяви Деси Атанасова

Новини
15:49 - 23 Ноември 2022
1866
ГЕРБ припомниха на ДБ и ПП: Има първи мандат преди втория

ГЕРБ няма да приемат условията на ПП и ДБ за кабинет на малцинството с втория мандат. Това стана ясно от коментара на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Припомняме, че по-рано на брифинг в НС двете формации поискаха подкрепа за своите законодателни идеи, за да видят може ли такъв кабинет да заработи.

За антикорупционното законодателство Десислава Атанасова припомни, че ГЕРБ и антикорупционната коалиция, която се сформирала в комисия приела закона на МС и на ПП в тяхно отсъствие. Затова поставянето на това условие не било сериозно.

За промяната в Конституцията Атанасова припомни, че пак по предложение на нейната партия е създадена ресорна парламентарна комисия, но тя е заседавала само веднъж и няма предложения за изменения на основния закон.

Докато няма редовно правителство е по-добре да се удължи действието на настоящия бюджет, е позицията на ГЕРБ. Желанието на ПП за 3% дефицит Десислава Атанасова каза, че данните на МВФ, ЕЦБ, БНБ и НСИ показват, че това е почти невъзможно. Ако някаква магическа пръчка има Асен Василев и е възможно дефицитът да е 3%, много бихме се радвали, изтъкна народният представител.

Също така се приемали законите по Плана за възстановяване. Ние знаем много добре кои са важните приоритети, заяви Десислава Атанасова. Преди втория мандат има първи, отговори тя на въпрос дали ще подкрепят кабинет на малцинството с мандата на ПП.