ГЕРБ призова Георги Икономов да хвърли оставка като общинар

Бившият кмет на Банско вече е в редиците на "Републиканци за България"

Новини
17:07 - 24 Септември 2020
1052
ГЕРБ призова Георги Икономов да хвърли оставка като общинар

ГЕРБ-Банско призовава бившия кмет на Банско Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник. Той е подал заявление за напускане на партията, след като се присъедини към проекта на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Ето и какво написаха в призива си от местната структура:

"След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал!

Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката. Благодарим му за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания."

Припомняме, че Георги Икономов загуби изборите за кмет през 2019 г. още на първи тур от Иван Кадев. За Икономов гласуваха 39% от имащите право на глас, а за опонента му - 52%.