ГЕРБ "брани" дясното с гласове срещу кабинета "Петков"

Даниел Митов предупреди, че новото управление връщало бившата ДС на власт

Новини
13:59 - 13 Декември 2021
2898
ГЕРБ "брани" дясното с гласове срещу кабинета "Петков"

ГЕРБ в лицето на Даниел Митов "жегна" десните избиратели в страната, като обяви, че се оформя ляво-либерално управление чрез кабинета на Кирил Петков. "Тези, за които гласувахте, връщат бившата БКП и мрежите на Държавна сигурност във властта", обяви проектопремиерът на Бойко Борисов в дебатите за новия състав на Министерския съвет. 

По думите на Митов, ако отново станем свидетели на злодеяния като продължение на действията на служебния кабинет, ще порасне още едно поколение, ограничено да не е креативно, а да се върти в отрицание. И отправи "съвет" към връстниците във властта - да се постарят много, защото нямат право на провал. 

"Задава се нова вълна на реставрация - мрачни, дребни състания са готови да управляват след като дълго са били поставени в състояние на хибернация", обяви той от трибуната. И постави заради тях членството на България в еврозоната. "Стратегията на новата коалиция е като дипломна работа на студент, а структурата на новия МС ни предлага повече администрация, въпреки заявките за редуциране", критикува още ГЕРБ. 

И добави, че всъщност президентът Румен Радев се явявал като кръстник на коалицията и де факто пети коалиционен партньор. И сравни ситуацията на България като тази в Русия на Владимир Путин, овладял всички служби. 

"Дано ПП след управлението не се чете като "поредната подмяна" или като "Просто послепис", предупреди още Митов.